HomeSocialFacebookul n-are niciun Dumnezeu

Facebookul n-are niciun Dumnezeu

Pentru că se apropie Paștele, oamenii Bisericii își urmează destinul misionar și ne avertizează în presă asupra greșelilor pe care le comitem zilnic cu mare ușurătate. Un păcat ce tinde să devină primordial este accesarea Facebookului, mai ales în varianta sa mobilă: "A-ți ține mintea conectată la telefon, Facebook, nu te poți conecta cu Dumnezeu", zice înțelept un astfel de învățător. Am stat de vorbă cu monahul Antonie Postămaș, cunoscut activist anti-Facebook, sfinția sa confirmându-ne drăcescul adus în viața noastră de rețeaua necreștinului Zuckerberg. Prilej pentru a sintetiza cîteva sfaturi folositoare din partea părintelui și care, urmate cu sfințenie, vă pot scoate din robia satanică a likeului cu smartfonul în mână:

1. În primul rând, e necesar să blocați toate postările conținând selfiuri ale pipițelor în chiloței minusculi, gen Papushika Tha, Printzesa Secsi, Gynutza Dragutza sau Mihai Trăistariu. Identificați "prietenii" din cauza cărora vă ajung astfel de notificări și ștergeți-i fără milă, așa cum Domnul a dat erase Sodomei și Gomorei.

2. Nu mai acceptați cererile de prietenie sosite din partea unor persoane necunoscute fără a-i verifica atent pe solicitatori. Trimiteți-le mesaje cu întrebări din Noul Testament și cercetați-le timelineul. Dacă, de exemplu, respectivul e unul dintre cei ce înalță osana Cerurilor pentru eliberarea mucenicului Gigi, dați-i accept din toată inima voastră creștină. Nu uitați să-i trimiteți și lui Gigi mesajul cu urări de împlinire în libertate, abținându-vă să-i cereți în final 2.000 de euro pentru că aveți bunica bolnavă.

3. Blocați conturile deschise în sarcina unor persoane ca Traian Băsescu, Elena Udrea, Adriean Videanu, Klaus și Carmen Iohannis chiar ei. Un nume ca Victor Ponta pe lista de prieteni este suficient pentru deschiderea Împărăției Cerurilor și revelarea Adevărului Veșnic. Urmăriți atent activitatea DNA, pentru a fi la zi cu restructurarea continuă a listei respective.

4. Nu vă mai înjurați și blestemați cu companionii de Facebook, chiar dacă sunt băsiști, anticriști sau se bucură când Williams o bate pe Halep. Domnul Iisus a fost primul care a promovat likeul pentru toată lumea, indiferent de status. Fiți creștini adevărați, nu doar la praznicele de Paște și Crăciun!

5. Nu vă gândiți în niciun caz la ștergerea contului de Facebook, deoarece dușmanul trebuie învins cu propriile arme. Dați search cu osârdie și veți găsi prieteni virtuali adevărați: Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ciprian, Părintele Arsenie Boca și mulți alții. Acordați-le add și veți avea o listă amirosind a smirnă și busuioc, uitând pentru totdeauna de iadul postărilor cu sâni mari și picioare lungi.

6. Pentru final, încercarea cea mare: când Tony Poptămaș, motorizat de Vicky Vic și alți 178.927, vă va înștiința filosofic că "Iubirea este împlinită numai în doi", faceți efortul uriaș de a nu fi de acord cu like & share. Trimiteți-i chiar lui Tony un mesaj gen: "Băi rasistule, eu cu nevastă-mea suntem swingeri, fi-ți-ar citatele ale dreacului!" Veți păși într-o lume minunată a Facebookului, eliberați de sub tirania likeului dăruit din minut în minut pe pagina lui Tony.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare