HomeSocialGelozia scufundă România

Gelozia scufundă România

Ca un fante de Obor, ca un mardeiaş gelos care-ţi flutură sişul prin faţa ochilor dacă te-ai luat de gagică-sa sau ai privit-o într-un fel prea îndrăzneţ, preşedintele Băsescu a ajuns să iasă pe televizoare oricând Duduia Udrea se află în centrul unui scandal. E căutat puţin ex-Cocoşul Duduii de ouă pentru că şi-a băgat ciocul unde nu-i fierbea oala şi a umplut de bani punguţa Vuitton? Iese dl Băsescu la B1 şi-ţi spune că e o minciună ordinară, că punguţa nu-i Vuitton, că Duduia e neprihănită ca huriile musulmane şi n-a mai văzut Cocoş de ani de zile, că la ei în familie Nuţi n-avea habar de unde aducea Dorinel noaptea milioanele alea de coco, căci ea se culca devreme, ca o adevărată consoartă de Cocoş.

Apar în presă poze cu ditamai şefa DIICOT spărgând zeci de mii de euro la Paris cu aceeaşi Duduie Udrea, care o şi unsese şefă, pen’ că-i era prietenă? Preşedintele nu se întreabă de unde avea bugetara şefă atâta purcoiul de bani şi nici dacă Udrea nu i-a sponsorizat, cumva, excursia, ci iese iar pe televizoare şi bate obrazul serviciilor, că adică de ce le-aţi spionat, mă, nenorociţilor, ce-a făcutără? N-avea voie să iasă şi ele la un şoping mic, ca fetilii? Nu contează că una zice c-au fost în concediu, iar alta vorbeşte de o întâlnire oficială, de nici nu mai ştii care minte mai tare.

Deja preşedintele nu se mai ascunde: o iubeşte pe Nuţica şi-i fierbe în vene sângele iute de marinar când cineva o ia la întrebări. În ultimele săptămâni, Băsescu i-a dat lui Ponta motive reale de a-l suspenda cât nu i-a dat în zece ani de mandat şi mai că n-a sunat din uşă în uşă să împartă pliantele cu „România frumoasă” şi să ne spună cât de bunesă pentru România e Nuţica lui. Şi la urma urnei, de ce să-l suspende Ponta? De ce să-l demită, când preşedintele e cel mai bun agent electoral al lui? Ponta nici nu mai trebuie să-i jignească pe Macovei şi pe Iohannis, că o face prezidentu’ cu vârf şi îndesat.

Nici nu mai trebuie să se bată cu cărămida-n piept că el e ortodox, iar neamţu-i venetic protestant, că vine prezidentu’ cu un atac la fel de imund, şi spune că pe Macovei o votează greco-catolicii, deci ortodocşii majoritari n-ar trebui să se spurce votând-o. De luni de zile, Băsescu s-a transformat în groparul Dreptei şi sapă cu sârg la mormântul ei, unde vrea să-i bage de-a valma pe Iohannis, pe Macovei, pe toţi cei care ar putea conta. Totul, pentru ca Nuţica lui să rămână singură şi să ţopăie pe năsălia Dreptei cu pantofii ei de fiţe.

Pe de altă parte, limbismul a atins cote inimaginabile. Avocăţelul Pavelescu a ajuns să vină la TVR, într-o emisiune electorală, pe post de Elena Udrea, fiindcă Duduia n-a avut curajul s-o înfrunte pe Macovei faţă în faţă. La RTV, Lavinia Şandru îi închină o odă deşănţată Duduii: „Sunteţi tânără, frumoasă,  deşteaptă, luptătoare. Nu v-aţi plecat capul în faţa nimănui. Nu vă e teamă?”. De ce să-i fie teamă, când cineva acolo, sus, la Cotroceni, o apără şi sare la smardoială pentru ea ori de câte ori i se pare că e jignită?

Culmea e că Lavinia Şandru e tocmai dama pe care acelaşi smardoi Băsescu o trimitea la produs, pe Centură, acum vreo câţiva ani. Acum, „centurista” Şandru a ajuns s-o limbuiască pe feciorelnica, pe casta Nuţi Udrea de ai impresia că ai nimerit din greşeală la filme cu fete vesele pentru adulţi. Să fie vorba de solidaritate de castă?

Dacă Ponta va ajunge preşedinte, nu baronii locali – mulţi dintre ei deja la puşcărie – îl vor ajuta să ajungă. Nu ei îl vor face preşedinte. Băsescu îl va face, prin loviturile sub centură date unificării Dreptei, prin îndemnul deschis la boicot în turul doi, care netezeşte drumul Mitomanului spre Cotroceni. Dacă cineva va nenoroci această ţară, acel cineva nu va fi Ponta, ci Băsescu. El ne va arunca, pe cel puţin cinci ani, în ghearele minciunii, imposturii şi corupţiei generalizate. Dar şi medalia are un revers. În 2016, când Băsescu o să-mi ceară votul pentru el şi pentru păsărica lui fără Cocoş din PMP, am să-i dau un singur răspuns. Răspunsul pe care i l-a dat şi el cândva lui Petre Roman.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare