HomeSocialGulliver la bani și statuie la Cannes

Gulliver la bani și statuie la Cannes

Ceea ce nu pricep la românul de rând e de ce trebuie să se uite la știri cu oameni mici, care ori țin un monolog interior televizat ori fac alte lucruri pe care le fac de obicei oamenii mici, știri din care în definitiv nu înțeleg nimic. Mă uit, și mai nou ascult la radio și tot ce văd este cum a fost plimbat Joe Biden prin București și cum s-a pozat o adolescentă cu cap de sfinx cu Monica Bellucci la Cannes.

Dacă n-ați fost atenți, e de datoria mea să vă informez că săptămâna asta, pe lângă tancurile, șalupele și elicopterele rusești, buletinele de știri latră despre Joe Biden, un nene blând ca un cactus și destul de confuz. Arată ca orice pensionar cu o sacoșă de Penny, care umblă cu ziare din 1984 la subraț prin Cișmigiu, numai că este înconjurat de niște ghivece umblătoare, animate și îmbrăcate la costum. Cu niște pistoale și bastoane cumpărate la angro din bazar, care, în ciuda aparențelor de jucării pentru mucoși pulifrici te fac să păstrezi aceeași distanță pe care ești tentat să o menții când vezi un afiș PMP. De ce? Fiindcă este vice-președintele Americii.

În al doilea rând, celălalt subiect colocvial este despre Maria Lungu, o fată cu un nas de templu grecesc și doi ochi porcini, vasoconstrictori și niște buze ca două benzi de alergat pe care flutură o perdea de măsele concrescute cu gingiile. O creatură minoră desprinsă din opera lui Lovecraft, pe care Dumnezeu, în a 139.456.769.546.345-a zi a aruncat-o pe un covor roșu cu o duduie care apare în filme cu gali și reclame în franceză cu epilatoare. O combinație perfectă, plasată pe un peisaj cu plaje, palmieri și un fotograf patetic de chel. Două știri cu care sigur nu puteam să-mi petrec seara într-un mod constructiv în baie, pe tron.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare