HomeSocialHaiducii lui Şapte-Piei

Haiducii lui Şapte-Piei

Văzând sumedenia de biruri abătute ca un potop asupra prostitului popor, am, de câteva zile, impresia că m-am întors în trecut, pe vremea coşăritului şi a fumăritului şi că românii sunt pe cale să devină „rumâni” – iobagii fără drepturi şi doar cu îndatoriri din Ţara Românească de acum câteva secole. În lipsă de soluţii concrete, guvernul Ponta a început să taxeze tot, la sânge: nu s-a mulţumit cu piscinele şi stâlpii, ci a trecut la următorul nivel: heleşteele şi antenele – evident, nu alea ale lui Voiculescu, ci probabil cele de telefonie mobilă sau cele cocoţate pe blocurile şi casele pulimii atotrăbdătoare.

Fiindcă sondele de ţiţei, gaze şi sare rămăseseră neimpozitate, Ponta le-a trecut şi pe-astea pe răboj. Nici coşurile de fum şi turnurile de răcire ale fabricilor n-au scăpat, nici rampele, platformele şi pistele – nu ştiu dacă şi-alea de atletism, dar dacă astea i-au scăpat premierului, îi reamintesc că ar trebui totuşi taxate, păi dă-o-n pista mă-sii de treabă, ori suntem guvernanţi, ori nu mai suntem? Se va pune bir şi pe infrastructura de drumuri, care, ca şi industria românească, e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire: orice alee, stradă, drum sătesc, cărăruie prin munţi etc, cu toate accesoriile necesare – borne, marcaje, semne de circulaţie – va fi contabilizată şi impozitată fără milă. Dar aici iarăşi e o scăpare ce trebuie remediată: propun guvernului să pună românilor taxă nu doar pe stradă, ci şi pe trecut strada!

Dovedind că sunt oricând primii gata să se sacrifice, guvernanţii au impus până şi taxă pe trotuare, cu riscul ca traseiştii ajunşi în USL să fie aduşi astfel în sapă de lemn. Din lista ordonanţei de urgenţă nu lipseşte nici taxa pe ecluză şi ascensor, taxa pe jgheabul de piscicultură, cea pe lacuri de acumulare şi canale de irigaţii. N-am văzut însă nicăieri trecută taxa pe aerul respirat – fiindcă românii care trăiesc, bine-mersi, la munte, trebuie să plătească de să le vină rău, doar ei inspiră ozon, nu ca miticii care trag pe nări smogul oraşelor. De asemenea, n-am văzut taxa pe salivă – căci este absolut clar că românii, nemai având bani să-şi cumpere haleală, de vreme ce îi dau pe taxe, salivează la greu prin faţa şaormăriilor, iar scuipaţii ăia trebuie cumva măsuraţi şi taxaţi, naţie de evazionişti pofticioşi ce sunteţi!

Interesant e faptul că Ponta şi ciracii lui au venit la guvernare promiţând să ia de la bogaţi ca să dea la săraci, precum lotrii de odinioară. După doar un an s-a ales praful de promisiunile lor. Victor Jianul (de la Tg Jiu adică) Zapciul s-a transformat în japciu, luând cu japca de la toţi, iar haiducii lui Şapte-Cai au devenit „haiducii lui Şapte-Piei”, jupuindu-i mai ales pe cei care încă muncesc în ţara asta. Ca să nu fie singuri în acest jaf transformat în politică de stat, cum de la Pol Pot încoace omenirea n-a mai văzut, guvernanţii au permis şi primarilor să crească taxele pe cap de contribuabil cu până la 20%. Păi nu s-au lăudat ei că 2012 a fost „anul victoriei”? Iată victoria, iată biruinţa: ne-au biruit pe toţi, ca să le plătim biruri până ne-o veni dor de ducă sau de ieşit în stradă.

Dar, în ciuda imaginaţiei absolut diabolice a lui Ponta, mai sunt totuşi multe lucruri care au scăpat neimpozitate. Nu vreau să le scriu aici, ca să nu-i dau idei, atâta doar vreau să-i spun: pe românii care muncesc şi gândesc poţi, Victor Viorele, să-i biruieşti cât vrei, că oricum, n-au mai rămas mulţi. Dar nu care cumva să pui vreodată taxă pe prostie sau pe morţi, că la anul nu te mai votează nici dracu’!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare