HomeSocialHoroscopul românesc (partea I)

Horoscopul românesc (partea I)

Dacă stai să citești site-urile de știri de la noi, ai crede că fiecare civilizație are horoscopul ei. Fie că-i vorba de chinezi, cumani sau aborigeni, toată lumea crede că momentul nașterii, pietrele care zboară aiurea prin spațiul cosmic sau zeii ne determină cumva personalitatea și viitorul. Nu mi se pare deloc drept ca noi să nu avem un horoscop al nostru, așa că, folosind metoda antică a fabulației, foarte populară în alte discipline științifice precum astrologia, parapsihologia sau medicina alternativă, am construit propriile zodii românești. Iată-le pe primele trei:

Turnătorul – Populari și prietenoși, nativii zodiei Turnător le place enorm să vorbească despre alți oameni. Atenți, observă fiecare detaliu din jur, fiind gata oricând să-ți descrie în detaliu tot ce au văzut acum câteva zile. Adoră echipamentele de ascultat și petrecerile la care se pot preface beți în timp ce ciulesc urechile la ce se discută în jur.

Partenerii posibili: Securitatea, poliția, doamna învățătoare, domnul interlop, mă-sa.

Personalități cunoscute: Dan Voiculescu, ÎPS Pimen, vecinii de la trei care cheamă poliția când aduci doi prieteni să bei un Cico.

Patronul – Suflet sensibil, fin critic de buze siliconate, nativul Patron s-a născut să facă bani și apoi să arate că-i are. Nu-l interesează ce cumpără exact, important e să fie scump și, chiar mai important, să le fie ușor pârliților din jur să-și dea seama că e scump. De-aia nu cumpără viori Stradivarius, ci femei, mașini, ceasuri și viloaie de sute de mii de euro. Dacă nu dă bani pe pițipoance, bagă banii în cauze umanitare, de ochii lumii.

Partenerii posibili: Cruduța, Teodosie Tomitanul, o echipă de fotbal.

Personalități cunoscute: Gigi Becali, Irinel Columbeanu, Anamaria Prodan.

Intelectualul – Un om curios, care dorește să citească cât mai multe cărți și să afle cât mai multe lucruri. Din păcate pentru el, e prost ca noaptea. Astfel, nu se poate decât preface că are o viață intelectuală bogată și are tot timpul la el o tolbă de citate din autori mari cu care să-și ranforseze imaginea de mare literat. Este genul de om care e mândru că tocmai a citit „Dincolo de bine și de rău” de Schopenhauer (!) și care crede că Dan Puric este un mare gânditor.

Partenerii posibili: Paulo Coelho, Deepak Chopra, profetul crizei Nouriel Roubini.

Personalități cunoscute: Tudor Chirilă, Mihaela Rădulescu, Mihai Gâdea.

Va urma..

Exclusiv online.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare