HomeSocialSanatate si alte boliInvazie de țânțari pe litoral. Insectele manifestă reacții adverse...

Invazie de țânțari pe litoral. Insectele manifestă reacții adverse la pițipoance și cocalari

Cu toate că specialiștii în turism spun că 2016 va fi cel mai bun an după Revoluție pentru litoralul românesc, înregistrându-se o creștere de 5% a cererii, comparativ cu 2015, iată că mulți turiști se plâng de commando-ul organizat al țânțarilor. Pe de altă parte, mini vampirașii însetați după seva umană manifestă la rândul lor reacții adverse, precum stări de greață, vomă și diaree, cauzate de ciupiturile sistematice aplicate pițipoancelor și cocalarilor care au decis să se prăjească la soare pe malul Mării Negre.

“Spre deosebire de anul trecut, în acest sezon estival suntem mult mai numeroși pe litoralul românesc. Femelele noastre au depus mai multe ouă ca de obicei, având peste 200 de mii de larve pe metrul pătrat de apă. Totuși, am observat că țânțarii noștri manifestă simptome ciudate, cum ar fi stări de greață, vomă și diaree. La început am crezut că e din cauza pesticidelor diluate cu care oamenii stropeau zonele în care se dezvoltă societatea noastră dipteră. Dar testele efectuate de laboranții noștri au infirmat această teorie, indicând că toate reacțiile adverse sunt date de numărul mare de cocalari și pițipoance care-și petrec vacanța de vară pe litoralul neaoș. Astfel, concetățenii noștri înaripați au ingurgitat cantități mari de botox și silicon de la pițipoancele venite să se afișeze sumar pe plajele românești. Totodată, stilul de viață nesănătos al cocalarilor, presărat cu fleici și mititei la grătar, udate cu multă bere, le-a îngrosat venele, prin ele curgând mai multă grăsime decât sânge. Se pare că semenii noștri au supt cantități mari de sânge bogat în carbohidrați și colesterol. Situația devine disperată. Ne confruntăm cu o deshidratare severă care provoacă halucinații și îi derutează pe țânțari în atingerea țintelor umane. Ne gândim serios să emigrăm în alte țări europene unde, potrivit statiscilor noastre, nu-s așa de mulți obezi și muieri botoxate sau siliconate.”, a bâzâit liderul țânțarilor, Vampirelus Întâiul.

Observând că invazia țânțarilor începe să se domolească, autoritățile române au renunțat să mai stropească zonele înverzite, după două, trei dezinsecții terestre și aeriene. În plus, hotelierii au aplicat un discount de 5% cocalarilor și pițipoancelor care s-au dovedit a fi niște adversari redutabili în lupta cu zburătoarele agasante.

“Într-adevăr, din cauza caniculei din ultima vreme numărul dăunătorilor care au atacat atât turiștii, cât și localnicii pe litoral a crescut simțitor. Cu toate acestea, am observat că autoritățile au renunțat să mai stropească spațiile verzi, după efectuarea câtorva dezinsecții terestre și aeriene. Ne-au zis că micii sugători manifestă o serie de simptome anormale provocate de o dietă cu sânge necorespunzător. Noi ca hotelieri, ne-am gândit să aplicăm și un discount de 5% la pachetele achiziționate de pițipoance și cocalari, care dincolo de fițoșeniile lor enervante și de bădărănia cu care își împrăștie gunoaiele peste tot, s-au dovedit a fi bravi combatanți în lupta împotriva țânțarilor. Apreciem spiritul involuntar de sacrificiu al acestora. În plus, după ce fac dovada a cel puțin 15 ciupituri pe corp, pițipoancele vor primi gratis o sticluță cu botox de 100 ml, iar cocalarii un mic dejun cu costiță afumată perpelită pe grătar și o omletă preparată în untură.”, a explicat patronul unui hotel din Mamaia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare