HomeSocialIubesc trădarea

Iubesc trădarea

Principiul “cui pe cui se scoate” a fost aplicat, deseori, cu succes în istorie. Spaniolii au trecut la democraţie prin franchişti, noi l-am trimis pe nea Nicu la culcare cu sprijinul tovarăşului de leagăn (socialist) Iliescu, iar mai nou (ţineţi-vă bine de scaune, intrăm în looping) fiara scăpată de sub control a plagiatului românesc va fi vânată, cibernetic, de Guvernul Ponta! Acum, că v-aţi frecat temeinic la ochi şi v-aţi scuipat, preventiv, în sân, aflaţi că ştirea nu e deloc mincinoasă, deşi vine de la Executivul României.

Ministerul Educaţiei va fi dotat cu un sistem informatic antiplagiat, menit a detecta obiectiv doctoratele ciocnite “accidental” cu lucrările celor care au avut impertinenţa de a ieşi primii cu ideile pe piaţă. În eventualitatea (mică) a prezenţei unor cititori cu dizabilităţi de Antena 3 pe aici, explicăm băbeşte: nu doamna Ecaterina Andronescu va mai decide dacă Şeful ei a copiat pe sub bancă sau nu, ci profesorul programat digital va da verdictul. Asta ori sună a trădare strigătoare la cer pentru mulţimea doctoranzilor la indigo din România, ori miroase a afacere prea atrăgătoare pe bani europeni pentru a fi refuzată chiar şi de unii cu fiţuici în CV. Oricum, eu cred că putem sta liniştiţi la locurile noastre: în cercetare nu vor fi introduse şi suspiciunile vechi, orice noutate neaplicându-se retroactiv. Nici nu ar fi recomandabil să forţăm programul cu nişte scrieri în care “autorii” nu s-au deranjat nici măcar să corecteze erorile de print, să nu creadă softul că facem mişto de el pe atâţia bani, în loc să ne folosim, gratuit, de ochiometrul liber.

Dacă iniţiativa a avut binecuvântarea Prim-Ministrului, se confirmă încă o dată că pentru o famiglie românească nu e bine să-şi ia Naş dintre rudele de sânge comun. După ce l-au purtat pe umeri triumfal pe Cuza, clanurile boiereşti şi bisericeşti din timpurile Micii Uniri s-au văzut altoite cu toroipanul de cartoforul nerecunoscător. Ca şi atunci când Voiculescu, Patriciu, Vântu & Co se întreceau în flatulenţe laudative la adresa amicului Băsescu, pentru a se trezi apoi cu ţeapa la cur, ascuţită de fostul prieten. Trădarea la români e o permanenţă prin veacuri, majoritatea celor descăunaţi fiind victimele lucrăturilor pe la spate. Dacă Ponta a ajuns să combată plagiatul, următoarea mişcare ar fi ca Mazăre să se îmbrace în edil, cu cravată la costum şi să se aşeze iarna la biroul din primărie, hotărât să înşface de piept preţul gigacaloriei. Adicătelea s-o ia razna toată social-democraţia noastră de cumetrie, întinând grav idealurile de muncă şi viaţă ale iobagilor alegători de baroni pe pachete cu de-ale gurii. Se profilează vremuri urâte pentru “doctorii” noştri, siliţi în viitor la un asemenea program de dezabilitare. Trădare, trădare, dar nu era mai bine s-o ştie şi ei când au ales?

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare