HomeSocialLa postul lăudat nu te duci cu sacul

La postul lăudat nu te duci cu sacul

Britanicii, popor de la care n-am copiat decât alea câteva autobuze cu etaj care se plimbă goale prin București, au totuși mândria că, din câte programe TV au, câteva sunt realmente de calitate. Și la ei „BBC Cultural” nu s-ar închide. Pe aceste posturi britanice se găsesc și câteva emisiuni care merită să fie urmărite zilnic, precum concursul-pamflet 8 out of 10 Cats, moderat de Jimmy Carr. Pentru cine nu știe, Jimmy Carr este un comediant extraordinar din Marea Britanie, acesta invitând în emisiunea lui DOAR oameni de calitate, cu umor și prezență de spirit, pentru un concurs despre britanici. Printre glume și cuvinte cu tâlc, mai află și ei, află și telespectatorii că, de exemplu, 86% dintre britanici nu știu cum se decojește o portocală.

Prima TV, postul pe care-l lăudam acum câteva săptămâni pentru că a renunțat la mizeria de „Fete bune” (pe care le-au distribuit în alte emisiuni, așa că halal reformă!), a copiat formatul britanic și l-a numit „Națiune, te cunosc”. Pentru început sună foarte bine. Te și gândești că printre invitați vor apărea comedianți, actori renumiți, regizori, cântăreți ș.a.m.d. Din păcate, realitatea din tubul catodic românesc e cruntă și provoacă spasme de durere.

Pentru Prima TV, Jimmy Carr de România e Pepe. Cu pieptul dezgolit, bățos ca și când ar avea o Oana Zăvoranu băgată undeva și cu zâmbetul forțat, moderatorul ne-a amenințat, încă de la început, că nu prea știe cum se mănâncă televiziunea, așa că să fie iertat pentru viitoarele bâlbe. Dacă am văzut cine-i amfitrion, nu mi-am mai făcut speranțe de invitați, așa că mă felicit pentru că am fost în stare să anticipez asta: Maria Cârneci, cântăreața de muzică populară-cocalară, Ionuț Iftimoaie, debusolat de propria prezență-n emisiune de parcă era bătut, Jean de la Craiova, pentru că orice emisiune proastă are un manelist în față, Cosmina Păsărin, pierdută și incapabilă să se facă ascultată, Cristina Stamate, care ne demonstrează că se poate îmbătrâni și „groaznic de urât!”, și Liviu Vârciu, pentru că, probabil, a confundat platoul de la Kanal D cu cel de la Prima TV.

Structura emisiunii e britanică, dar restul este de-un românism puturos, așa că-mi retrag orice laudă adusă vreodată postului Prima TV. Și nu-ți recomand să te uiți la această emisiune decât dacă ești rudă cu invitații ori ai avut, recent, parte de o lobotomie și te simți pierdut.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare