HomeSocialLa răscruce de vânturi liberale

La răscruce de vânturi liberale

Vântul aspru al politicii românești a suflat încă o dată, furios, peste capetele înghețate ale liberalilor. I-a găsit nepregătiți, beți și acum, după începuturile șubrede ale ALC. Piperniciți, rozând colțuri de pâine și privind cu jiind la caloriferele de mari dimensiuni ale președenției, călătorii ambulanți ai PDL-ului și PNL-ului se înghesuiesc, speriați, ca un ultim sacrificiu, pe lângă cei mai buni doi oameni ai spectacolului: pe deoparte un uriaș taciturn venit din atelierul lui Mein Merkel, pe de altă parte un om obișnuit care aspiră la darurile nemuritorilor.

Totul, orchestrat din umbră de Blaga, pare un număr de bâlci foarte bine organizat. Strânși laolaltă de lasoul încins al destinului, clovni, bufoni, sinucigași și tâlhari la drumul mare, dansează și tropăie, în timp ce lăutarii vechi ai circului își așteaptă porția cuvenită: bani, moșii și terenuri, achiziționate cu banii românilor.

Liberalii au făcut din nou greșeli, la fel cum au făcut și după referendumul din 2012. Au plecat capetele în fața PSD-ului, așteptând jeturile de urină să le umezească capetele. Iar apoi, s-au certat ca orbii, nevăzând și neauzind decât ce vroiau ei.

Mânați de propria mândrie și loviți, naiba știe de unde de propriul blestem, liberalii au decis: Iohannis președinte. După certuri și bătăi ideologice, șefii de partid (Blaga și Antonescu) au plecat urechea la vechiul vers: Să moară dujmanii mei. Și așa s-a întâmplat. Împotriva voinței proprii, amândoi au decedat înainte de prezidențiale: Antonescu răpus, Blaga exilat pe propria insulă de băștinași.

 În momentul de față, tot ce stă între pațachinii din ALC și furia senilă a morselor pesediste, este Klaus Iohannis. Domninant, tăcut, și cu lipsa unei limbi cu care poate vorbi, actuala alegere a națiunii liberale este singura ființă vertebrată care se poate impune în fața figurii lui Ponta.

Tăcut a fost și tăcut va fi. Pe toată durata campaniei, Iohannis își va mâna propria turmă de gânduri: Bă, din ce aluat sunt eu făcut? Din același aluat din care este făcută și o vafă sibiană, pare-se.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare