Martie pentru bărbați: c-o Babă toți (ne) suntem datori!

de Eugen Cismasu , 03 martie 2021

Contrar legendei urbane potrivit căreia ghioceii și fetele vesele (sau, mă rog, selfiurile lor pe Facebook) anunță primăvara, tradiția românească autentică spune că vestitorii autorizați ai anotimpului plin de viață sunt babele. În atare condiții, este foarte important nu doar să alegeți mărțișoarele și cadourile potrivite, ci și să nimeriți la fix baba. Nu e vorba de soacrele nicicând alese inspirat; zilele babelor, între 1 și 9 martie, sunt hotărâtoare pentru cum va merge încă un an din viața voastră. Așadar, mutați-vă atenția de pe satisfacerea femeilor pe 1 și 8 martie, cu grave repercusiuni asupra cardurilor de salariu. Ele, chiar dacă nu o arată, nu pot fi mulțumite vreodată. Esențial e să știți cum să vă procurați o babă promițătoare cu mai mult succes decât la Loto, iar pentru asta sfaturile noastre sunt absolut obligatorii.

In primul rând, trebuie să combatem viguros concepția înrădăcinată conform căreia tradiția babelor vine de la romani. În lumina cercetărilor dezvoltate impetuos în ultimii ani de către colectivele de reputați dacologi, obiceiul babelor e moștenit, precum tot ce-i mai de soi pe lumea asta, direct de la daci. Aceștia aveau un cult deosebit față de babe, pe care le venerau și nu le trimiteau niciodată în sulițe la Zamolxes. O legendă mai puțin cunoscută susține că Zamolxes ar fi avut inițial și el o existență pământeană, de-a lungul căreia și-a ales neinspirat baba, adică pe Baba Dochia în postura de soacră. Asta l-a determinat să ia calea Cerurilor pentru a găsi o viață mai bună, așa cum toți o facem plătind deceneilor din parohiile aparținătoare.

Cum în familiile tradiționale românești, întâlnirile componentelor feminine aduceau mereu turbulențe destabilizatoare în viețile și așa bătute de ghinionul mioritic ale bărbaților, s-a împământenit în vreme ritualul babelor - ocazie pentru victime de a se amăgi că, nimerind baba benefică lor din 9 alternative, viața le-ar deveni mai suportabilă fără a sta tot timpul în cârciumă. Trebuie să recunoașteți, e mult mai ușor să câștigi la 1 din 9 decât la 6 din 49, mai ales dacă nu ai un post în Loteria de Stat repartizat de Partid.

Și acum, sfaturile noastre atât de așteptate:

1. Adică, desigur, 1 Martie. Nu-ți alege niciodată baba în această zi. Trebuie să-ți concentrezi toate energiile pe procurarea mărțișorului ce ar putea, temporar, să te ridice mult în ochii soției. Cum posibilitățile tale - ca simplu cetățean român neimplicat în afaceri cu Statul - sunt limitate iremediabil, ziua de 1 Martie este una încărcată din greu cu efluvii negative și să ai un an furtunos pe tot parcursul lui.

2. Ziua de 2 Martie nu poate fi nici ea cu mult mai bună decât precedenta, deoarece sosește exact după 1 Martie, când mărțișorul tău a fost ori prea ieftin, ori a dormit netulburat în ambalajul conținător. Sunt chiar perspective pentru descărcări cu fulgere și tunete, îndeosebi când vecinul a livrat un mărțișor cu mulțumiri sonore până dimineață. Nu recomandăm.

3. Pe 3 Martie e posibil ca vremea să se îmbunătățească, dar te sfătuim să ai prudență mărită. Dacă observi apariția unui soare în care nu te consideri implicat după mărțișorul ieftin dăruit, cercetează-le atent, în lipsa soției, pe cele primite de la colegi. E posibil ca unul dintre ele să aibă o semnificație deosebită.

4. 4 Martie este, de regulă, o zi propice alegerii babei. Impactul meteorologic al zilei de 1 a trecut deja, iar soția s-a împăcat din nou cu gândul că nu a selectat moșul potrivit, când Irinel e liber de contract și Ilie Năstase se visează încă luând Wimbledonul cu un as administrat arbitrei pe gazonul principal. Apreciem 90% șanse pentru vreme frumoasă, plus precipitații locale neînsemnate. Nu rata ocazia de a-ți alege acum baba, e ofertă rară!

5. Pe 5 Martie apar primele semne ale înrăutățirii din nou a vremii. Asta pentru că soția a aflat ce i se pregătește de 8 Martie colegei pe care ea n-o suferă, dar o apreciază la superlativ Șeful. Tu, evident, nu te compari cu Șeful în nicio dimensiune și cardul tău e un pekinez pe lângă dobermanul lui excelent dotat și alimentat. Vreme închisă deci, cu mari posibilități de precipitații abundente, numai bune să te facă plouat ciuciulete. Amână baba pe altă dată!

6. Vremea a luat-o complet razna pentru că zvonurile despre cadoul Șefului pentru curva aia s-au confirmat pe deplin. Recomandăm să vii primul de la serviciu fără să te abați la o bere cu golanii, să bați un covor sau o maioneză, ceva. Nu te băga în seamă verbal, în afară de a aproba permanent dezlănțuirea furtunii. Dacă te gândești tocmai acum la o consolare compensatorie prin sex surprinzător, las-o baltă. În concluzie: o zi neagră, mai e până pe 9!

7. Cu totul neașteptat, cea mai propice zi să-ți nimerești baba binefăcătoare. A ieșit un soare arzător și nevasta e un ghiocel săltăreț. Ea și colegele au planificat o petrecere senzațională între fete pentru 8 Martie, cu participarea extraordinară a trupei de stripperi Colibri. N-a mai fost așa de luminoasă din seara nunții, când (nu se știe pe ce considerente) era convinsă că urmează o noapte de rememorat pe Brazzers. Ai toate motivele să-ți alegi azi o babă câștigătoare, care să-ți prevestească un an plin de satisfacții profesionale atât ție cât și, în principal, soției.

8. Tot o ocazie bună de a face o extragere norocoasă. Nevasta e la petrecerea de 8 Martie unde tu nu ai acces, deoarece nu ți-a plăcut mersul la sală. Poți să ieși liniștit la o bere cu golanii deveniți azi prieteni cu binecuvântarea ei. Relaxați-vă, simțiți-vă bine, aduceți-vă aminte de vremea frumoasă când nu aveați babe de ales ca să fie frumoasă. 8 Martie este, de fapt, Ziua Bărbatului Modern și merită celebrată în toată splendoarea ei! Ia-ți acum baba, să-ți meargă tot anul treaba!

9. Ultima zi de extragere, cu premii de consolare. Amândoi sunteți obosiți după petrecere. Afară plouă și e vreme de somn, cu vise roz: accesorii roz sau un vin rozé ușor, bun pentru refacere. Carevasăzică e o babă nici prea-prea, nici foarte-foarte, așa cum ar trebui să fie și babele reale dacă nu le-ar fi însemnat Creatorul cu semnul lui Marte. Faci ce vrei în perspectiva zilei, nu ne băgăm. Ce alege Omul cu mâna lui e sfânt, cât vor mai fi Babe în Bucegi și pe Pământ.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • O VESTE BUNA ! SE MARESC PENSIILE CU 40 LA SUTA IN 2100 !

  16 aprilie 2021 16:36

  O VESTE BUNA ! SE MARESC PENSIILE CU 40 LA SUTA IN 2100 ! PANA IN 2100 , MAI AVETI PUTINTICA RABDARE ! IAR IN 2101 , O SA AVETI O VIATA MAI BUNA ! CU PENSII MARITE CU 40 LA SUTA ! IN 2101 , O SA FIE UN TRAI MAI BUN ! IN 2021 , NU SUNT BANI , DECAT PENTRU VACCINURI ! IAR VACCINURILE SUNT IMPORTANTE !

  raspunde comentariului
 • PAMANT ROMANESC , MANA DE LUCRU STRAINA

  19 martie 2021 16:42

  DACA STRAINII O SA MUNCEASCA PAMANTUL , V-A TREBUI SA IRIGE PAMANTUL , SI PROBABIL V-OR OBTINE PRODUCTII URIASE LA HECTAR . STRAINII NU V-OR PUTEA SA I-A PAMANTUL SI SA PLECE CU PAMANTUL IN STRAINATATE . PAMANTUL RAMANE IN TARA , DAR PRODUCTIA URIASA LA HECTAR , PE O PARTE CA POATE ASIGURA HRANA TARII , PROBABIL O PARTE DIN PRODUCTIE V-A MERGE IN STRAINATATE , LA EXPORT , UNDE PRETURILE SUNT MAI MARI , IAR FIRMELE AGRICOLE SA FIE PE CASTIG ! TREBUIESC MASINI AGRICOLE MARI , CA SA CARE PRODUCTIA MARE LA AGRICULTURA , SI MULTE TRACTOARE MARI . TARANII SUNT IN VARSTA , SI NU MAI ARE CINE SA MUNCEASCA PAMANTUL , DOAR DACA V-OR FACE ASOCIATII , SI SA DE-A PAMANTUL IN ARENDA , DAR ARENDA V-A FI ASIGURATA DE ARENDASUL STRAIN , AL FIRMELOR STRAINE DIN AGRICULTURA , CE V-OR MUNCI , PAMANTUL ROMANESC . CAM ACESTA ESTE VIITORUL , PAMANTUL ROMANESC , SA FIE MUNCIT DE CATRE FIRMELE STRAINE . DAR PRETUL DIN AGRICULTURA V-A FI FACUT DE CATRE FIRMELE STRAINE , SI POSIBIL CA PRETUL SA FIE MAI MARE . FIRMELE DE INVESTITII V-OR TREBUI SA FACA FONDURI DE INVESTITII IN IRIGATII , IAR DE AICI , PRETUL LA PROSUSE AGRICOLE SA FIE MAI MARE .

  raspunde comentariului
 • AUZI MAMAIE , TATAITII NOSTRII V-OR SA VANDA TARA LA STRAINI !

  16 martie 2021 17:54

  AUZI MAMAIE ! TATAITII NOSTRII V-OR SA VANDA TARA LA STRAINI . V-OR SA VANDA PAMANTURILE LA STRAINI ! PANA CAND TARANII V-OR FACE O RASCOALA CA LA 1907 ! NICI DE RASCOALA TARANII NU MAI SUNT IN STARE , SUNT BATRANI , SI LASA PAMANTURILE IN PARLOAGA , CA NU LE MAI MUNCESTE NIMENI ! DECAT STRAINII ! NUMAI STRAINII SE FAC BOGATI , DE PE PAMANTURILE NOASTRE !

  raspunde comentariului
 • A CAZUT UN COPAC DE 100 DE ANI , PE GARDUL BISERICII MATASARI DIN BUCURESTI

  15 martie 2021 19:53

  A CAZUT UN COPAC DE 100 DE ANI , PESTE GARDUL BISERICII MATASARI , DIN BUCURESTI . SPUI CAND TRECI PE LANGA BISERICA , SA TE FEREASCA DUMNEZEU ! IN LOC SA DE-A DUMNEZEU DE PASTE ! PAI CUM ? PE LANGA ACEL COPAC , POATE TRECEA SI POPA , CATRE BISERICA ! SI NE I-A CU FRISOANE ! DE LA ACEL COPAC RUPT SI CAZUT PESTE GARDUL BISERICII MATASARI ! NOROC CA NU ERA NIMENI PE LANGA COPAC !

  raspunde comentariului
+