HomeSocialMinistrul fără soluții are Soluția Finală

Ministrul fără soluții are Soluția Finală

Invidios probabil că n-avem și noi nemții noștri, Fuhrierul lui Năstase de la Palatul Victoria s-a gândit el bine și și-a zis ca măcar naziști să avem. Și-uite așa au ajuns în guvern o serie întreagă de demnitari care și-ar fi aflat oricând locul în guvernul lui Hitler.

Pe Dănuț Șova, junele pentru care Holocaustul e o poveste de adormit copiii, îl mai înțeleg: e blond, cu ochi albaștri, oricând ar putea poza pentru Völkischer Beobachter în rolul arianului ideal. Dar pe ministrul Barbu n-am cum să-l înțeleg. Vi se pare că omulețul ăsta aduce a arian?

Și totuși, faptul că nu e înalt, blond și cu ochi albaștri nu-l împiedică pe Barbu să se considere un ales și, în același timp, un discriminat. Păi de-aia a vărsat el tone de bale la ”Sinteza Zilei” contra dictaturii? De-aia a zbierat el seară după seară împotriva Tiranului și noroc c-a avut borcanele alea de protecție, că altfel îi ieșeau ochii ca la melc, de-atâta urlet? Ca guvernul să le-mpartă acum banii bolnavilor de SIDA, în loc să-i dea lui pe mână, ca să umple țara de festivaluri ”Shakespeare”?

Judecând după logica strâmbă a lui herr Barbu, doar bolnavii sunt de vină pentru că a ajuns cultura românească la pământ. Ca un nazist cumsecade, ministrul crede că, de vreme ce boala lor e incurabilă, acești oameni – dintre care, ca o paranteză, cei mai mulți sunt copii – sunt inutili societății. Ori că le dai bani, ori că nu le dai, ei oricum mor, așa că de ce să mai cheltuiești cu ei, când poți să-i lași de izbeliște?

Herr ministru putea să se revolte pe el însuși, că a aruncat pe fereastră milioane cu niște ”proiecte culturale” penibile și perdante din start, ori putea să-și verse nervii pe Ponta, că a dat bani cu ghiotura baronilor locali, primarilor, dumnezeilor de prin consilii județene, în loc să investească în Cultură. Dar nu, el s-a arătat ”cutremurat” că într-o țară ca România bolnavilor incurabil li se mai alocă fonduri, în loc să fie lăsați să moară la colț de stradă.

Mă mir sincer cum de un analist atât de bun nu și-a dat seama că, dacă l-ar convinge pe Fuhrierul Ponta să taie fondurile bolnavilor de cancer, ar putea înființa sedii ICR, cu tot cu nepoți, nepoate și netoate, până și la Polul Sud și-n Atlantida! Sau, dacă nu le-ar mai da un sfanț bolnavilor de diabet – că și-ăsta tot boală incurabilă e – ar putea face statui cu Sergiu Nicolaescu-comisar, Sergiu Nicolaescu-cartofor, Sergiu Nicolaescu-boxer, Sergiu Nicolaescu-scufundător, Sergiu Nicolaescu-școlar și chiar Sergiu Nicolaescu-bebeluș în fiecare cătun din România.

Într-o țară normală, un individ precum Daniel Barbu ar fi dispărut din viața politică în secunda doi după o asemenea declarație nazistă. Din fericire pentru Barbu, pentru Șova și pentru alți kameraden ca ei, România nu e o țară normală, e o țară bolnavă. Numai de noi depinde dacă-i lăsăm sau nu să o eutanasieze.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare