HomeSocialNatzi, natzi-l! Prindeți-l și furați-l!

Natzi, natzi-l! Prindeți-l și furați-l!

Marea minune mare, tată. Cică ieri, pe la orele prânzului, edilul Constanței, arhicunoscutul Radu Mazăre, a fost reclamat la parchet din cauza tunsorii. Da, s-a tuns. Și nu oricum, ci fix ca Hitler. Bașca, să fie tot setul complet, și-a luat și bocanci, și-a luat și uniformă și a apelat și la o încercare de mustăcioară care, evident, i-a dat de gol penibilul vestimentar, desprins din cataloagele cu câini înțoliți cu veste, vestuțe și opinci.

Ho, ho, dar cum scandalu’ nu trebuie să fie scandal fără mai puțini de doi oameni, nici Radu Mazăre nu a putut să stea singur în fața judecătorilor. Și ghici pe cine l-a adus! Fix pe Liviu Mihaiu, hipsterul și guvernatorul Dunării. De ce naiba să-l chemi pe unul ca Liviu Mihaiu, drecu știe. Cel mai probabil, zic eu, e că, imediat ce a auzit de păr, chelia lui Mihaiu a început să se aprindă, să scoată sunete ciudate și să bipăie, ca un panou fotovoltaic extraterestru. Genul ăla de interacțiune pe care un hipster obosit ca Mihaiu, și pe deasupra și chelios, îl face cu un caniș îmbrăcat de o Coco Channel după 60 de litri de benzină.

E, și să vedeți din scandalul inițial ce a ajuns! Ca un constănețean bun ce e, Liviu Mihaiu a scris un editorial despre Mazăre, și despre părul lui, în care zice că ,,înțeleg antipatia pentru Mazăre, dar mi se pare la fel cu tunderea forțată a celor cu părul lung din anii 70”. Ho, ho frate, că-s confuz! Adică vrei să spui că, dacă-l urăști pe Mazăre, și ăsta din urmă se îmbracă și se coafează ca un nazist, e totul tras de păr. Că așa se întâmpla și în anii 70, când toată lumea purta plete. Boss, ăia aveau tunsorile băieților de la Deep Purple și de la Led Zeppelin, nu ale dictatorilor psihopați care au omorât milioane de oameni. Pe-ăia-i tundeau că nu se supuneau regimului, nu pentru că vroiau să fie centrul distracției la cluburile de fițe din Mamaia.

Numai că ceea ce mi se pare de-a dreptul penibil în scandalul ăsta nu e nici freza lui Mazăre, nici dorința aia a lui Mihaiu să-i fure părul și nici reclamația aia la Parchet. Penibil e că lumea se ceartă din cauza părului. Dintre toate subiectele unui scandal, tocmai pe teama părului au ales să se certe. Pe păr! Adică n-a terminat Trăistariu că ați și început voi. Hai că de la Mazăre m-aș fi așteptat totuși la ceva scandal. Poate și la ăia de l-au reclamat la parchet. Dar de la Mihaiu sincer nu m-aș fi așteptat. Mihaiu e genul de om de la care te aștepți doar să citească statistici despre furturile de periuțe de dinți din 1997. Sau care ar putea să-ți fure cuptorul de microunde. Dar să facă scandal pe seama frezei unui cocalar excentric, nu mi-a trecut prin minte. Eu sincer, când am văzut articolul pe Adevărul, am crezut că Mihaiu o să înceapă prin a preaslăvi Guerrilla, după aceea a se preaslăvi pe sine și apoi, la sfârșitul discuției să spună o concluzie despre cât de patetic și jenant este primarul Constanței. Dar nu. Probabil că i-a crescut un centimetru de păr la ceafă și i-a afectat dendritele și axonii, de a făcut fix pe invers. De data asta, a lovit în punctul ochit, după-aia a descris Guerilla și după aceea s-a descris pe el însuși, așa cum numai el știe s-o facă. Poate, poate, după ce îi calcă pe urme hidrocefalului de Nicușor Constantinescu, Mazăre i-o da și lui Mihaiu nițel păr. Așa, că poate îi vine și norocul și mai primește 5 bani de la Guerrilla.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare