HomeSocialAtenție, nefumatul ucide!

Atenție, nefumatul ucide!

Marian fuma mult, cam trei pachete de țigări pe zi. La 43 de ani, avea deja vreo 25 de ani de fumat în spate. Marian era bolnav și sărac. Când s-a dus la spital, la un control, medicul i-a spus că, dacă nu se lasă de fumat, în cel mult zece ani se curăță. Sărac era pentru că-și dădea aproape toată leafa pe țigări – 1.350 de lei pe lună, adică vreo 300 de euro.

Marian s-a speriat și s-a lăsat de fumat, iar banii pe care-i dădea pe tutun și-a zis să-i pună deoparte. 1.350 de lei pe lună, 16.200 de lei pe an. În doi ani a strâns vreo 7.000 de euro și și-a luat mașină, una la mâna a doua, dar puternică. Marian nu condusese niciodată. A încercat de câteva ori cu mașina unui prieten, pe un câmp, dar cică nu era prea talentat. Dar acum avea mașină, era păcat s-o lase să ruginească în fața blocului, așa că a făcut școala de șoferi și a dat examen. De trei ori a dat și de tot atâtea ori a picat. A patra oară a dat șpagă și l-a luat.

În aceeași zi, bucuros și mândru de el, Marian s-a urcat în mașina lui puternică și a plecat pe A2, spre mare, s-o testeze. La kilometrul 23 a făcut accident și a murit. Când au aflat vestea, prietenii lui au zis: „Uite, bă, dacă nu se lăsa de fumat, n-avea bani să-și ia mașină și ar mai fi trăit zece ani, cum i-a zis medicul. Dar el s-a lăsat de fumat și a murit după doi ani”.

Este cea mai stupidă poveste tristă pe care am auzit-o în viața mea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare