HomeSocialOnlinerul săptămânii: Despre femei, numai de bine...

Onlinerul săptămânii: Despre femei, numai de bine…

Am asistat, neparticipativ, în ultimii ani, la o explozie în mediul online de feministe cu gura mare care au înţeles prost conceptele şi fenomenul. În ciuda faptului că World Wide Webul creşte ca o creşă de feţi-frumoşi cu program prelungit, în fiecare zi cu alte mii şi milioane de noi pagini web, am reuşit să dau, fără să caut de mai multe ori, peste un site mirific: stilultau.com, curatoriat de Andreea Papp, mare autoare de cărţi pentru fete cu aspiraţii de botox şi concediu în Mallorca. Dacă nu mă credeţi, iată un citat dintr-o cititoare a acestui blog şi a cărţilor Andreei. Îl redăm integral:

„Hello Andreea! ti-am citit cartea….si pot sa spun k as fi avut multe multe de invatzat din ea..doar k iti dai seama k ai gresit abia atunci cand te dai cu capul de pereti!! iti citesc toate articolele si crede-ma k am invatzat cate ceva din fiecare doar k nu am scapat de gelozie..sunt geloasa din oricce desi am cel mai kalm dulce si nonposesiv om din lume…ajuta-ma sa trec peste asta…am nevoie de ajutor…crezzi k poti sa ma ajuti?”

Andreea, din nefericire, a avut o viaţă cam nasoală. A fugit de acasă imediat ce şi-a făcut buletinul, a dat peste unul care a bătut-o, nu s-a învăţat minte şi pe următorul l-a luat cam la fel de bolovan. Şi tot aşa până când şi-a dat seama că, probabil, are nişte probleme cu logica şi cu atitudinea şi gusturi execrabile la bărbaţi şi, uite-aşa, s-a născut acest colţ de internet în care învaţă ea femeile cum să pună ele punctul pe i. I-ul de la „inutil”.

Dar lumea pixelului nu e destulă pentru ea. În online, blogul este acest compendiu de articole care ating profunzimea gropilor din straturile de pus cartofi. Andreea Papp, în declaraţia de intenţii a paginii sale, spune despre ea că vociferează exact ceea ce gândeşte şi că o spune fără prea multe menajamente. Sau atenţie la reguli gramaticale mai subtile, am adăuga noi.

Pe pagina de Facebook, unde există peste 16.000 de adepte ale stilului Andreei Papp, ne lovim de un căcălău de postări (doar text cu cuvinte scrise cu CapsLock ca la ştirile despre violuri şi horoscop) şi de o imagine de cover autentică. Un desen care o înfăţişează pe ea cu o inimă ieşindu-i din abdomen de pe undeva, despre care, recunosc, iniţial am crezut că sunt nişte sâni gigantici acoperiţi de o pânză roşie, garnisită cu un citat din liber-cugetătoarea noastră.

În offline, Andreea are cărţi scrise şi predă lecţii de viaţă. Iar cel mai mişto produs pe care îl oferă cititoarelor – contra cost, evident – este programul „Din pat la altar”. Pentru că asta este tot ce are nevoie o duduie din zilele noastre să ştie. Cum să prindă boul de c**** şi să îl ţintuiască pe veci. Cum să îl înţeleagă, să îl „citească” şi să îl manipuleze ca să îşi poată trage din el toată afecţiunea şi dedicarea de care – în viziunea ei – orice femeie are nevoie şi la care, important şi esenţial, are dreptul. Un pachet complet, format din şase module, care începe cu „Farmecul personal şi atitudinea de seducătoare” şi se termină cu „Cum îl faci să te ceară de nevastă”. Dacă doriţi să ascultaţi şi un clip de prezentare dureros atunci intrati .

Pe final vă las cu niscaiva citate profunde, semnate Andreea Papp.

„Cand ajungi la o raspantie, mergi inainte! (Psihologia asta pozitiva ma innebuneste!!!!) Inainte merg! Inainte-dreapta sau stanga??? Asta nu-ti spune nimeni, doar experienta iti spune daca mergi bine :-)))”

„Nu permite vocii din mintea ta sa preia controlul vietii tale!”

„Daca nu iubesti ziua de azi, ziua de maine n-o sa-ti ofere decat ceea ce ai urat si blestemat ieri. Iti vine sa crezi ca secretul iubiri si-al fericirii este actul de-a trai viata pe zile?”

„Conditioneaza iubirea si- o sa-ti scape toata viata printre degete.”

Iar în cazul în care doriţi să vă dezvoltaţi emoţional, iată şi un tutorial realizat de minunata noastră Andreea Papp.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare