HomeSocialPonta, un balon umflat cu pompa

Ponta, un balon umflat cu pompa

Mai toţi oamenii pe care am i-am auzit lăudându-se că votează cu Ponta şi care erau suficient de bipezi ca să se şi poată exprima pe cale orală, nu doar prin semne şi onomatopee mi-au mărturisit pentru că Ponta e tânăr. L-am văzut inclusiv pe menestrelul Tudor Gheorghe afirmând, răspicat, că-l votează pe Viorel fiindcă e tânăr şi „viu”. Cu alte cuvinte, ceilalţi candidaţi sunt morţi? Şi hai, să admitem că unul ca Dan Diaconescu sau unul ca Meleşcanu sunt numai buni de ţinut în inventar la Bellu, da’ şi Udrea e moartă, domnu’ menestrelul?

Păi dacă şi pe Udrea o vedeţi moartă, care ştim cu toţii cât e de bună pentru România, pentru domnul Băsescu, pentru şoferii de TIR şi pentru alţi oameni singuri, în general, eu am impresia, domnu’ Tudor Gheorghe, că mai curând dumneavoastră aveţi anumite organe care, dacă n-au sucombat total, atunci cu siguranţă sunt cu un prepuţ în groapă. Şi de când tinereţea e o calitate? Atunci hai să-l punem preşedinte pe Dodel sau pe Bănel sau pe oricare alt june fotbalist de sub 30 de ani.

Dacă fanii Ponta ar renunţa la naivitate, prostie sau ipocrizie, atunci ar recunoaşte că Viorel-Parşivel n-are, de fapt, nicio calitate. El e „omul fără însuşiri” al lui Musil. Toţi candidaţii de până acum ai PSD la funcţia supremă, Iliescu, Năstase, Geoană, aveau, cu toate defectele lor majore, şi calităţi. Oricât de ticăloşi ar fi fost, tot mai zăcea în ei o urmă de omenie, de inteligenţă, de diplomaţie. Dar urmaşul lor de azi e tot un defect. Un rebut politic în care, oricât ai săpa, nu găseşti măcar un filon de inteligenţă, de omenie, de fineţe.

E un individ care şi-a croit drum în viaţă prin furt, delaţiune, impostură, un Pinocchio care are doar limba de lemn, că-n rest îs numai carne şi oase şi tot mai multe şunci, un Munchausen la care minciuna a devenit reflex involuntar şi fiziologic, aşa cum la oamenii normali se întâmplă cu respiraţia sau defecaţia. Aţi putea trăi fără să respiraţi? Ei, aşa nici Viorel nu poate trăi fără să mintă.

Şi de-aia e bine ca, măcar din când, să mai vină câte unul şi să înţepe acest balon de bâlci frumos colorat, oferit marţafoilor şi miticilor, alături de-un mic şi-un muştar, pe post de „Marele Unificator”, „Preşedintele tuturor Românilor”, „Geniul din Carpaţi” etc, etc. L-a înţepat Băsescu cu MTO, de se uita bietul plagiator pe tavan, rugându-se să se deschidă cerul şi să-l scoată din chinuri, l-a înţepat aseară şi Iohannis, cu Băsescu.

A măturat neamţul pe jos cu bietul Viorel de nu s-a văzut. A dat în el ca la păcănele, ca surdu-n clopot, ca motociclistu’ în Mircea Badea. Înţepătura finală se cuvine însă să i-o dăm noi, duminică, la vot. Să desumflăm acest balon de incompetenţă, prostie fudulă, mârlănie şi tupeu cu o singură ştampilă. Şi să trimitem pentru totdeauna în Muzeul Minciunilor de Ceară acest derbedeu viu pe care-l votează doar morţii.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare