HomeSocialPreşedintele care uimeşte

Preşedintele care uimeşte

Încă din ziua în care mentorul lui, Adrian Năstase, îi arăta la cameră profilul mongoloid, prezentându-l ca pe un mare om politic european, Micul Futilescu n-a încetat să uimească. I-a uimit pe colegii săi neacoperiţi prin rapiditatea cu care-şi trecea masterate şi doctorate în CV, luându-le cu copy/paste direct pe pe site-urile universităţilor, ca să nu se obosească să le mai şi scrie. L-a uimit pe Geoană, când i-a spus că mai bine minte că n-a fost la Vântu decât să recunoască adevărul.

L-a uimit pe Adrian Năstase, care, pentru prima oară, vedea că există unul mai lacom de putere şi mai avid de case ca el. L-a uimit până şi pe Ion Iliescu, care realiza, uitându-se la oglindă, la 80 de ani, că trăise degeaba, fiindcă nu mai era el cel mai mare ticălos din ţară, ci un cârlan care n-avea nici jumătate din etatea lui. L-ar fi uimit, probabil, şi pe Ceauşescu, dacă nea Nicu ar mai fi trăit să vadă că există un oltean mai al dracu’, mai lăudăros şi mai paranoic ca el.

Şi ne-a uimit, evident, pe noi, românii. Căci nu ne-am fi imaginat, la un sfert de veac de când Iliescu împărţea ţara în „golani” şi „oameni de bine” că va mai fi vreodată cineva care să se caţere la putere stârnind ura între români, împărţindu-i în „români verzi” – adică alegătorii din Moldova şi Muntenia, care au votat masiv cu PSD şi „vânzători de ţară” – adică ardelenii care „vor să dea Ardealul ungurilor”. Şi culmea, acel cineva mai are neruşinarea să se laude că va fi „preşedintele care uneşte”. Dar ticăloşia lui Ponta nu are limite, pentru a ajunge la Cotroceni omul ăsta ar fi în stare, vorba lui Vanghelie, să şi-o dea şi pe nevastă-sa, s-o vândă şi pe mă-sa.

Crescut în minciună, dependent de ea, Ponta e un om fără însuşiri. El n-are o formă proprie, ci e ca zeama de varză: pute şi ia forma vasului în care e pus. Nimic nu-l atinge, nimic nu-l afectează, pentru că el n-are mândrie, n-are onoare, n-are demnitate. Mai an, Dan Diaconescu îl numea „ciocoi suprem” şi-l bălăcărea la OTV. Acum câteva săptămâni, Vadim îl făcea albie de porci numindu-l „cimpanzeu fără puţă”, „Mister Pârţ”, „jalnic poponar” şi scriind, despre consoarta lui, Daciana, că e „curva popii”, „boarfă răsuflată, cu sexul cât o găleată”.  Cum a reacţionat Ponta atunci când cei doi clovni şi-au manifestat sprijinul pentru el, în turul doi?

Nu ca un bărbat demn, care refuză un asemenea sprijin, ci exact ca un cimpanzeu fără puţă, rânjind nătâng, bucuros de nişte voturi în plus şi spunându-i, probabil, nevesti-sii proaspăt încondeiate de Vadim: „Ce faci, fă, curva popii, aveai chef de-o Primă Doamnă?”. În disperarea lui de a-şi atrage voturi de la toţi, acest lingău suprem a ajuns să le cerşească şi dreptei. Udrea nu mai e „amanta lui Băsescu”, Macovei nu mai e „procuroarea ceauşistă beţivă”, ci ambele sunt, mai nou, în viziunea lui Ponta, „femei curajoase”.

Privind gaşca de derbedei şi rataţi politici care-i dăruiesc acum procentele lor, ai zice că Iohannis n-are nicio şansă în faţa acestui zid de impostură şi lăcomie după funcţii. E drept, pe hârtie, dacă adunăm procentele lui Ponta cu cele ale lui Tăriceanu, Vadim, Meleşcanu şi Dan Diaconescu, ajungem la peste 55% din voturi. Dar privind în trecut, nu mai departe de acum patru ani, vedem că şi Geoană avea, teoretic, vreo 58% din voturi şi tot a ţopăit degeaba. Nu forţa electoratului migrator al lui Ponta l-ar putea aduce pe Plagiator la putere, ci indolenţa celorlalţi 9 milioane de români care  n-au votat şi spaima celor care au votat contra lui, însă acum se simt neputincioşi, ca şi cum zarurile ar fi fost deja aruncate. Fraţilor, nu e nimic pierdut.

Amintiţi-vă cât de sigur era Ceauşescu în noiembrie 1989 că va fi veşnic conducător, când spunea „capitalismul o să mai vină în România când o face plopul pere”. Iar studenţii au umplut atunci căminele din Grozăveşti cu pere agăţate cu aţă în plopi. Peste nici o lună, Ceauşescu dispărea din istorie. Mai acum câteva zile, un vecin, pesedist din interes, îmi râdea, zeflemitor în nas: „Bă, o să vină neamţu’ vostru la putere când o zbura porcu”. Ieri, ascultând ştirile, am avut o revelaţie: porcul deja zburase.

Doar nu credeţi că pe Nicuşor Constantinescu l-au adus pe jos din Turcia?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare