HomeSocialRomâni, (ce) vă mai place pedeapsa cu moartea?

Români, (ce) vă mai place pedeapsa cu moartea?

Dan Voiculescu, patron de televiziune și președinte de partid conservator, vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. Dacă Felix n-a reușit să-l suspende pe Băsescu e hotărât să suspende criminalii, pedofilii și alți monștrii.

Evident, Dănuț vrea să dea bine la electorat, pentru că sunt români care și azi ar vota cu un Vadim, care promite sânge pe stadion. Doar că Voiculescu îl promite pe eșafod, frumos organizat, cu injecție letală, scaun electric, spânzurare sau împușcare.

Ce nu-i bine la pedeapsa cu moartea? În primul rând știința n-a evoluat atât de mult încât să știm ce declanșează monstrul din pedofili și criminali seriali, așa că-I mai logic să-I supraveghezi câte zile mai are de trăit, evident în detenție, și să-ncerci să afli un răspuns la această întrebare. Dacă-I omori ai rezolvat o problemă care ține de spațiu și confort spiritual, dar nu crezi că un personaj precum Rîmaru merita studiat până aflai și 0,0001% din problemă?

Dan Voiculescu vrea reintroducerea pedepsei cu moartea pentru că-i un populist sinistru și știe că românii vor să vadă executări cu ștaif la Acces Direct și judecări la Gâdea-n emisiune. Ce nu știu fanii propunerii voiculesciene e că justiția mai greșește. Des, rar, n-are importanță. Greșește. Sunt nenumărate cazurile in care oameni nevinovați au făcut ani grei de închisoare pentru lucruri pe care nu le-au făcut. Și dacă n-ai dovezi zdrobitoare, orice acuză poate fi un circ total. Chiar și-n cazul pedofiliei, făcând referire la filmul danez „The Hunt” despre care am vorbit acum ceva timp .

La mijloc e treabă de bijniss. Ce firmă va asigura ștreangul? Gloanțele? Curentul? Vor apărea băieții deștepți de la curentul pentru scaunul electric? Un distribuitor „băsist” de injecții letale?

Românii nu mai vor închisori pline. Ori le vor pline de politicieni și hai să fim serioși, ei nu vor ajunge la închisoare fiind ocupați să facă legi cu pedeapsa cu moartea. Românii nu mai vor ca pușcăriașii să trăiască în lux după gratii. Dar asta nu e neapărat vina lor. Tot ăia care fac legile se ocupa și ca viețașii să stea la TV și-n condiții mai bune ca la ei acasă.

Unde mai pui că toți cei care au propus vreodată pedeapsa cu moartea o merită cu vârf și indesat. Parafrazând din Biblie: „cel fără de păcat să dea prima limbă, nu Felix?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare