HomeSocialD'ale cetateanuluiRomânia, un stat polițienesc cu PSD la butoane?

România, un stat polițienesc cu PSD la butoane?

Ca și cum n-ar fi suficient ridicolul câștigării Primăriei Generale de către vrăjitoarea Firuța, cu un scor de aproximativ 43% din procentul jenant de 33% al bucureștenilor care și-au exercitat dreptul de vot, iată că apare un eveniment care vine să reconfirme absurditatea lumii în care trăim. Duminică noaptea, când tot poporul aștepta rezultatele alegerilor locale, iar partidele se întreceau în exit poll-uri, un tânăr încătușat la mâini și la picioare a fost caftit strașnic de câțiva agenți ai Poliției Române, într-o intersecție din centrul Capitalei. Bineînțeles că românașii noștri au dat dovadă de același simț civic ca la alegerile locale și nu au reacționat sau intervenit în vreun fel.

Și pentru că e mult mai ușor să faci pe viteazul cu o persoană încătușată, milițienii nu s-au oprit aici. Aceștia l-au umilit total pe tânăr, trântindu-l la pământ și turnând o sticlă cu apă pe el. Pe urmă l-au luat pe sus și l-au agățat de un stâlpișor de pe trotuar. Iată ce a declarat un martor ocular:

“Mă deplasam din zona Unirii spre Piaţa Alba Iulia. În timp ce mă apropiam de semaforul de la intersecţia Bulevardului Unirii cu Bulevardul Mircea Vodă am sesizat ca erau mai multe maşini de poliţie oprite. Ceea ce mi-a atras atenţia era faptul că o persoană era ghemuită pe trotuar şi unul dintre poliţişti aparent fie o loveşte, fie cel puţin o împinge din spate cu piciorul. Chiar m-a deranjat profund modul în care poliţia a tratat o persoană care era deja încătuşată. Chiar dacă opunea rezistenţă modul în care bătaia de joc la care era supusă persoana respectivă aş putea spune că m-a şocat. Era încătuşată şi la picioare si la mâini, complet dezbrăcată. Poliţiştii fie în stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el şi la un moment dat l-au luat de la cătuşele de la picioare şi de mâini cu capul în jos şi l-au agăţat efectiv ca pe un animal de un stâlpişor de pe trotuar. Nu ştiu dacă acei martori erau efectiv cetăţeni ca şi mine sau erau angajaţi ai poliţiei.Ce m-a frapat e că n-am văzut un echipaj de salvare SMURD sau salvarea Municipiului Bucureşti. Pentru că persoana era aparent rănită sau avea anumite probleme de o anumită natură pe care nu le pot enumera eu în acest moment.”

De cealaltă parte, Poliția Română susține că omul, care alerga gol pe bulevardul Unirii, avea un comportament agresiv și a trebuit imobilizat. În regulă, dar chiar era necesar să-i aplice pumni și picioare, după ce l-au încătușat, să-l ude cu apă și să-l târăscă cu capul în jos ca pe un animal?

Așadar, nu trebuie să ne facem griji, căci Poliția Română ne oferă la “siguranță și încredere” de n-o putem duce. Băiețeii ăștia cu chipiuri sunt neînfricați și foarte abili în lovituri cu picioarele atunci când dau de un amărât pe care îl pun în cătușe, dar când vine vorba de combaterea infracționalității, de cazuri de violență domestică sau de tâlhării ziua în amiaza mare, se dau răniți și dispar subit precum potârnichile. Mult mai puțin contează motivele pentru care tânărul acela a fost încătușat, dacă era drogat, exhibiționist sau suferea de o boală psihică. Ceea ce e inadmisibil într-o Românie care se dă stat democratic, cel puțin pe hârtie, e abuzul cras săvârșit de vajnicii noștrii polițai care au apucăturile Miliției din epoca Ceașeșcu. Într-un fel, nu știu la ce ne-am putea aștepta, atâta timp cât mulți dintre tinerii agenți de poliție sunt puși în funcții de tăticii sau uncheșii lor, care au servit și în regimul comunist.

Dacă aș primi câte un leu pentru fiecare caz în care flăcăii de la rutieră nu s-au sinchisit să-i oprească și să-i amendeze pe șoferii care încălcau legea, azi aș fi multimilionară. Să fi uitat agenții că noi le plătim salariile? Și nu ca să stea la ciupeală, ci ca să ofere siguranță? Sau că sunt o instuție care trebuie să apere drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor, a proprietății private și publice, să prevină și să descopere infracțiunile, să asigure respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii?   

Cât despre poliția locală, ce să mai zicem?! Mai nou ăștia sunt foarte ocupați să amendeze bătrânicile care stau cu pechinezii sau bichonii pe spațiile verzi din parcuri. Dar băieții de la locală nu-i văd pe ăia care se adună ca să se hăhăie la bere, să spargă semințe și care lasă în urma lor un maldăr de gunoaie. Cât despre momentele în care se mai iscă vreun scandal, unde chiar se iau la bătaie, ce să mai spunem?! Căci nu știu cum se face, domn’le, dar de cele mai multe ori taman atunci polițaiul de la locală dă turul parcului, probabil ca nu cumva să-i scape ochiului său vigilent vreun porumbel ce trebuie amendat fiindcă s-a găinățat în capul cuiva. În plus, să nu vă mirați când veți fi luați la întrebări sau amendați de către Poliția Locală din diverse motive care de care mai stupide, căci aceasta e o instituție publică aflată în subordinea Primarului General. Prin urmare, dacă Pandeluța se va trezi cu fața la cearșaf, dacă n-o să-i apreciați rochița roz bombon, dacă o să fie irascibilă în acea perioadă a lunii sau dacă n-o să-i preaslăviți fertilitatea și n-o să aplaudați la o nouă sarcină, atunci o să dea directive Poliției Locale să vă pună oleacă la punct, ca să știți pe viitor unde vă e locul.

Poate ar trebui să ne reamintim și de reacția destul de abuzivă a jandarmeriei la protestele anti-Ponta, anti-Găbiță Oprea sau anti-PSD care au avut loc de-a lungul timpului. La majoritatea mișcărilor de stradă care au avut în vizor ciuma roșie pesedistă, efectivele jandarmeriei și cele ale poliției locale au fost mari. Cordoanele forțelor de ordine ajungeau să se îmbrâncească cu protestarii, iar mulți erau luați pe sus la o plimbare cu duba și eventual bătuți. Și aici nu mă refer la protestele de la începutul lui ianuarie 2012, cele care au degenerat în violențe de stradă din cauza ultrașilor formați din suporterii echipelor Dinamo și Steaua. Nu. Aici vorbesc de mișcările de stradă pașnice unde jandarmeria spărgea abuziv grupurile celor care scandau împotriva PSD, care recent a devenit partid unic la șefia Primăriei Capitalei și la cele de sector. În schimb, la protestele care serveau intereselor PCR, îh, pardon PSD, în care a fost implicată și Antena 3, supranumită și Latrina 3, Ministerul Afacerilor Interne dădea dispoziții jandarmeriei să-și trimită la mișto câțiva oameni. Asta așa de ochii lumii, ca să nu comenteze careva că n-a văzut nicio uniformă pe acolo.

Așadar, România face pași tot mai rapizi către un stat polițienesc. Din păcate, în urma alegerilor locale, pe harta României s-a revărsat valul roșu pesedist, opoziția devenind inexistentă. Să nu fim surprinși atunci când va crește brutalitatea comportamentului autorităților și va oglindi abordarea comunistoidă a partidului unic care conduce țara.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare