HomeSocialRomânia pregătește căpșunari pentru Dumnezeu?

România pregătește căpșunari pentru Dumnezeu?

Deoarece încrederea în BOR S.A. scade pe zi ce trece, guvernanții noștri s-au gândit să le dea un bobârnac oamenilor înapoi în sânul Bisericii: în loc să facă o limbă străină încă din clasa pregătitoare, elevilor li se va băga, încă de la 6 ani, cu forcepsul în creier, snoave din cea mai cunoscută carte SF publicată vreodată. Iar asta nu opțional, ci taman din trunchiul comun. Pentru că de ce? Că așa vrea mușchiu’ lor sfânt, de-aia!

care cică ar fundamenta această activitate plină de evlavie este de-a dreptul haios, mai ales dacă ne uităm peste activitiățile propuse: spre exemplu, elevii vor fi învățați să-și facă cruci până-n pământ (asta poate intra și în orele de educație fizică pe care le iubește dr. Ponta atât de mult) ori să arunce anatema asupra celor care nu respectă morala creștină (mama lor de atei sau homosexuali!).

Una dintre competențele generale pe care trebuie să le câștige tinerii ar fi, cică, să exploreze elemente din viața de zi cu zi, din perspectiva credinței proprii. Cum asta suna bizar de obiectiv (carevasăzică asumăm că unii oameni pot fi și de altă religie, nu?), dau repede să citesc tabelul cu activitățile specifice. Când colo, ce să vezi? Aceeași ciorbă reîncălzită, și nimic despre alte religii: din câte se pare, pentru fabrica de bani intitulată BOR și Ministerul Educației, a interpreta evenimentele din perspectiva religioasă proprie înseamnă a învăța rugăciuni (ortodoxe), a asculta pilde ale sfinților (ăștia recunoscuți de noi, nu ăia ai catolicilor) sau a  desena icoane (în stilul bizantin, nu vă gândiți la prostii!).

Așa cum am mai zis-o într-un , n-am nimic personal cu ortodoxia sau cu persoanele religioase. E treaba fiecăruia ce face cu timpul său, dar de aici până la a impune unor elevi de 6 ani un punct de vedere religios, într-un mod autoritar, e cale lungă, mai ales într-un stat laic.

În plus, opțiunea asta mai arată ceva fundamental pentru noi, ca societate: ne doare, de fapt, la bască de viitorul copiilor (în lumea asta, nu mă refer la vreun alt univers paralel). De ce să învețe ei încă de mici ceva ce chiar i-ar putea ajuta, cum ar fi o limbă străină, când pot afla că, dacă își trag colegii de bancă de păr, le fură bomboanele sau nu cred că lumea a fost creată de un nene cu barbă care trăiește undeva sus, vor ajunge în Iad?

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare