HomeSocialD'ale cetateanuluiSă se dea numai câte un protest, să ajungă...

Să se dea numai câte un protest, să ajungă la toată lumea

În Piața Cosnstituției s-au adunat marii mutilați mintal ai #CenacluluiFlacăra (#Colectiv-ul anilor 80). Cică să “protesteze” – de parcă protestul s-ar da pe cartelă, așa cum erau ei obișnuiți să li se dea zahărul, uleiul, pâinea, benzina și carnea pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Eu zic să se dea numai câte un protest, să ajungă la toată lumea.

Te uiți la cei atrași în Piață de minciunile slujbașilor Varanului (un devalizator și al buzunarelor lor) și realizezi că ei erau pensionari (cu capul) și acum 26 de ani când cu Revoluția. Că n-au înțeles nimic din viața lor, din ceea ce i-a lovit și le-a făcut copiii să fugă din țară vzând cu ochii (cei care au avut noroc). N-au înțeles că Iliescu și ai lui s-au îmbogățit nerușinat umblând prin buzunarele lor și au trecut cu bocancii peste viețile lor. Și-au meritat batjocura pe care le-au administrat-o, sărăcia în care au fost târâți de către securiștii care au clădit Capitalismul de Cumetrie și mizeria în care i-au lăsat să trăiască.

Din păcate, astfel de specimene se înmulțesc prin diviziune socialistă a nemuncii – fiecare ajutor de stat e un mediu propice pentru perpetuarea lor. Așa că sunt slabe speranțe de revenire la normalitate. Nu cu instituțiile Statului puse în genunchi în fața slugilor Varanului ca să presteze negocieri, sub presiunea declarațiilor în afara Constituției ale Președintelui României (care dintre acestea?) și sub presiunea amenințărilor pe față făcute de pușcăriașul cu suspendare Liviu Dragnea.

Ca și în anii ‘50, cultivarea urii a ajuns o meserie, o meserie prin care niște dezaxați își câștigă existența parazitând lipsa de simț moral a unora și otrăvind mințile celor lipsiți de perspective. Cei mai mulți că așa au fost educați materialist-dialectic: “n-am, îmi trebuie, să mi se dea”.

Slujbașii Varanului își chinuie neuronul să facă șpagatul între cele două emisfere ale creieruțului în fiecare seară. De ani buni ei instigă la ură și exterminare fizică, exact ca în anii 50 și asta sub monitorizarea blajină a Consiliului Național al Audiovizualului, al organelor abilitate ale statului și ale psihiatrilor care nu se auto-sesizează să ridice și să bage la balamuc întreaga gașcă.

Cele mai emoționante momente de Latrină sunt cele în care Mihai Gâlmea îl dezleagă din lanț pe mirceabadea-chiar-el – să ne spună cum urăște el pe câte cineba (în special ceea ce numește el “băsiști”) până la “dezumanizare”. Deși pentru a se dezumaniza, non-umanul ar trebui măcar să se dea jos din maimuța care este pentru a se ridica la condiția de om. Ca să folosești cuvinte cu referire la om, trebuie să fii om, nu limbric, oxiur șamd, toată încrengătura de nevertebrate…

Pe el Evoluția nu l-a atins.

Deci care ar fi mirarea că mai există indivizi care ies, instigați, în stradă, cu un repertoriu demn de grădinița casei de nebuni? Pensionari, stegari de 7 metri, artiști ai poporului, avocați ai toporului, mulțime, figuranți…

Va mai curge multă apă pe Dâmbovița până să vorbim despre un “Amurg al vuvuzelelor”.

PS: Despre cum funcționează dezinformarea la slugile Varanului (inclusiv în varianta “guality”, un episod din 2012 este lămuritor: Avem un reportaj despre o bugetară pe nume “Mirela” care se plânge că nu are bani pentru a cumpăra un kilogram de roşii. În reportajul filmat de Antena 1 într-o piaţă din Bucureşti, “Mirela” se plânge că nu are bani pentru a cumpăra un kilogram de roşii, fiind nevoită să le cumpere la bucată. Asta din cauza scumpirilor şi a salariilor mici ale angajaţilor din sectorul public. Însă, câteva secunde mai târziu, acelaşi personaj apare în spatele unei tarabe ca vânzătoare. După difuzarea materialului, site-ul inpanamea.ro a realizat un scurt interviu cu “bugetara Mirela” pe care au găsit-o la aceeaşi tarabă la care fusese filmat interviul şi care a mărturisit că o cheamă de fapt Mirabela şi că reporterul a rugat-o să cumpere două roşii. Cât despre faptul că a fost prezentată drept bugetară, Mirabela spune că nici nu a văzut reportajul cu pricina şi că probabil reporterii au făcut acest lucru “pentru interesul lor”. Ca și acum, era interesul Varanului să dezinformeze, să arate lumii cum Guvernului MRU nu-i pasă de oameni. Că-i păsa lui.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare