HomeSocialTeme-te de greci și când fac baruri

Teme-te de greci și când fac baruri

Supărați pe troica europeană fiindcă le-a cerut să plătească nota pentru zaiafetul cu lăutari ce a durat mai mult ca războiul Troiei, grecii s-au răzbunat la urne și au ales în fruntea țării un partid de extremă stânga. Adică nu un fel de PCR coafat, gen FSN, FDSN, PDSR sau PSD, care se adapă la ”valorile moderne ale stângii europene”, ci un partid care s-ar vrea unic și care își trage seva direct de la bolșevicii lui Lenin și comuniștii lui Mao, Castro și Kim Ir Sen.

Pentru ăștia, nu există tonuri de gri, ci numai negru și alb, mă rog, negru și roșu: negrul e Uniunea Europeană, care o roagă frumos pe Grecia să scoată banii pe ce-a păpat, roșul e partidul Syriza, cu guralivul lui lider Alexis Tsipras. Dacă ne aducem aminte, și Hitler a venit la putere prin alegeri libere, promițând să șteargă de pe obrazul Germaniei umilința și mizeria produse de despăgubirile enorme impuse de aliații occidentali. Astăzi, istoria se repetă și Europa s-a umplut de hitlerași și musollinei, gen Orban și Tsipras (pe noi ne-a ferit Dumnezeu, Măicuța Domnului și Sfântul Facebook), care promit marea cu sarea și amenință să distrugă Uniunea Europeană din interior.

Carevasăzică, după ce a mâncat, băut și râgâit a tzatziki și ouzo pe banii contribuabililor nemți, francezi și de alte naționalități, ce și-a zis cetățeanul grec? Ia să votez eu Syriza, ca să nu mai dau înapoi un ban din miliardele pompate de frau Merkel în curu’ Greciei. În loc să pună, naibii, mâna pe muncă și să lase petrecerile prin baruri, dansul pe mese și spartul de farfurii, în loc să construiască fabrici și uzine, că în afară de agricultură și servicii nu produc nici măcar farfuriile pe care le sparg, grecii au preferat să stea cu brațele încrucișate, pe principiul atât de apreciat de locuitorii, vii sau morți, din Teleorman: ”Lasă, bă, că ne dă guvernul”.

De unde o să scoată guralivul Tsipras banii, într-o țară unde aproape jumătate din populație e pensionată, iar mai bine de un sfert e în șomaj, asta-i altă căciulă. El visează, probabil, ca, după ce a supt la țâța grasă a UE, să spună acum că se înțarcă singur și s-o lase acum pe coana Ioropa cu laptele neplătit. Vor urma, probabil, retragerea din Uniunea Europeană, că acolo sunt numai capitaliști răi, care mănâncă din sudoarea boborului grec, naționalizarea, cooperativizarea agriculturii și instaurarea societății comuniste multilateral dezvoltate, în care toată lumea va sta la plajă și drahmele vor cădea din Olimp.

Când vezi atâta prostie și delăsare, pe de o parte te bucuri, că nu s-a întâmplat și la noi la fel. Dar, pe de alta, te apucă tristețea și nu poți să nu te gândești: ticălosul ăla de Churchill, când a scris pe șervețel ”Grecia: 90% noi, 10% Stalin, România 90% Stalin, 10% noi”, nu putea să scrie invers, că uite, grecii tot la comunism au ajuns?!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare