HomeSocialD'ale cetateanuluiUn câştig pentru medicina românească: doctorul Oprescu va opera...

Un câştig pentru medicina românească: doctorul Oprescu va opera din nou cu mâinile libere

– Domnule Sorin Oprescu, bine aţi revenit printre noi, oamenii liberi! 

– Un moment, vă rog… nu e corect ce spuneţi, eu m-am considerat mereu un om liber. Arestarea mea a fost un abuz şi o să se dovedească asta. Dosarul s-a întors la DNA pentru "remedierea neregularităţilor". Credeţi că mie îmi aparţin acele "neregularităţi"?

– Suntem încrezători că dreptatea va triumfa…

– Încă un moment… aţi spus foarte bine "dreptatea", chiar aţi reuşit să mă surprindeţi. "Justiţia" nu este triumfătoare în România şi alegerea termenului a fost inspirată. Sincere felicitări!

– Nu l-am ales întâmplător. Ne bucură îndeosebi faptul că aţi reprimit dreptul de a opera. Medicul Oprescu trebuie tratat diferit faţă de pacientul DNA Oprescu…

– Dacă-mi permiteţi şi al treilea moment… medicul Oprescu este una şi aceeaşi persoană cu pacientul (fără DNA) Oprescu, primarul Oprescu sau personalitatea publică, în general, Oprescu.

– Foarte inspirat şi termenul ales de dvs, "general", sunteţi fiul unui general de Securitate…

– Mă obligaţi la momente multe şi dese… nu cred că-i cazul să avem atitudini staliniste, adică să băgăm arborele genealogic într-o patologie personală falsă şi fabricată la comandă. Tatăl meu a fost un general patriot, păcat că nu mai trăieşte dl Vadim să vă confirme diagnosticul. N-are niciun amestec în devenirea mea ca medic, ba chiar s-a opus ca eu să aleg această meserie în detrimentul Şcolii de la Băneasa.

– De ce nu v-aţi dorit Şcoala de la Băneasa?

– Domne, nu era pentru mine. După cum aţi observat, eu sunt un tip popular, de stânga, îmi place să am relaţii deschise şi apropiate cu oamenii simpli. Uniforma Şcolii de la Băneasa nu mi-ar fi permis aşa satisfacţii de om simplu.

– Chiar veţi reîncepe să operaţi pacienţi?

– Absolut, am un chef de tăiat ceva de speriat! Abstinenţa îndelungată mi-a redeschis apetitul profesional…

– Vă rugăm şi noi, un moment… credeţi că există pacienţi care să nu mai aibă încredere în chirurgul Oprescu?

– Dom'le, un moment… chiar mă determinaţi să râd cu poftă… oamenii vor face rânduri groase la uşa mea. Un dosar la DNA îţi ridică gradul de încredere al populaţiei cum ridică berea tensiunea. N-aţi văzut că şi în sondajele ipotetice pentru primărie am încă 53% din intenţia de vot?

– Să însemne asta că populaţia nu are încredere în demersurile DNA? Alte sondaje arată exact invers, iar Codruţa tocmai a fost declarată "europeanul anului".

– Staţi un moment… asta cu "europeanul anului" cred că ştiţi şi dvs cum se atribuie, cu multe influenţe în planul intereselor politice. Eu consider titlul acordat dnei Kövesi un amestec subtil în treburile interne ale României.

– Suntem siguri că şi mulţi colegi ai dvs, nu vorbim de medici, au aceeaşi părere. Noi suntem de părere că ar fi fost preferabil ca un român "european al anului" să fie om de ştiinţă, doctor, ceva… nu un şef de procuratură, fie ea şi Direcţie Anticorupţie.

– Asta-i situaţia în care ne-au adus "eforturile" dlui Băsescu, care acum îşi vede şi el familia (sper că va fi inclus cât de curând) hărţuită de procurori. Îmi pare bine că măcar se căieşte azi şi a adoptat alt discurs faţă de tratamentele uncheşeilor dnei Kövesi. Cum spunea şi dl doctor Ponta, oamenii de valoare nu mai au curaj să întreprindă nimic în ţara asta din cauza fricii faţă de intervenţiile anesteziatoare ale DNA.

– Veţi opera fără asistentul dvs principal, dl Solomon Wigler. Cum veţi remonta handicapul?

– Îl va remonta dl Solomon personal. La cât îl ştiu de capabil şi talentat la scris, în cel mult şase luni va fi din nou în echipă. Îl asigur că proiectele începute de domnia sa îl aşteaptă aşa cum le-a lăsat. Evident, legea strâmbă îl va împiedica să mai acceseze vechea funcţie, cum va fi şi în cazul meu, dar pregătesc de pe acum o fundaţie prin care să mergem înainte. Aşa cum a procedat şi dl Băsescu şi acum îşi doreşte şi dl Ponta, căruia Justiţia manipulată îi pune piedici inacceptabile în constituirea fundaţiei sale. Dar, cum aminteaţi, dreptatea va triumfa până la urmă!

– Sunt unii care contestă acest drept al dvs de a vă relua activitatea profesională, uitând că până şi Ciomu şi-a reprimit dreptul de a activa ca medic după operaţia aceea pe deplin reuşită…

– Alt moment, vă rog… Ciomu s-a reîntors ca medic simplu, nu ca chirurg. Mi s-a părut şi asta un abuz atunci, omul din greşeli învaţă. Credeţi că dl Ciomu ar mai fi confundat vreodată scula cu prefectura? Omul trebuie să aibă drept la reabilitare, numai cine nu munceşte nu greşeşte!

– Avem un coleg care are nevoie urgentă de o operaţie. Îl primiţi?

– Uşa cabinetului meu va fi deschisă pentru oricine. L-aş opera şi pe dl Băsescu cu dragă inimă, nu fac distincţii de orice natură între pacienţii mei…

– Un moment, dle Oprescu… va fi obligatorie trecerea şi prin salonul dvs particular, acela cu pernă colectoare pe canapea?

– Nu, locuinţa mea este în continuare sub sechestru. Avem perne destule şi în dotarea spitalului, colegii mei tocmai au achiziţionat prin licitaţie, la preţ avantajos (300 euro/buc.) perne preoperatorii. Să ştiţi şi dvs, Oprescu nu-i singurul specialist din ţara asta! Avem medici care pur şi simplu se bat pentru operaţiile pe pacienţi, ajungând până la înjunghiere reciprocă cu bisturiele. Oare asta nu merita un titlu european, în loc să ne facem de râs cu evidenţierea doamnei Kövesi?

– Vă urăm mult succes şi satisfacţii profesionale, sperăm din tot sufletul că "neregularităţile" din dosar vor fi rezolvate corespunzător!

– Mulţumesc şi vă aştept la operaţie. Dar să ştiţi că la mine se stă corect la coadă, nu primeşte nimeni întâietate pe ochi frumoşi, fie ei şi ochii-dracului. Poate doar pentru dl Iliescu aş face o excepţie, gratuit. Dar, slavă Domnului, nu cred să fie cazul încă mult timp de acum încolo! Sănătate maximă pentru toţi pacienţii români, mai ales la alegerile din 2016! Să ne luăm înapoi ţara, dreptatea şi cabinetele!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare