HomeSocialVirtutea protestatarului

Virtutea protestatarului

Am fost muștruluiți pe Facebook pentru „impertinența” de a râde pe seama protestatarilor din Piața Universității. Cum ne-am permis așa ceva? Să râdem de politicieni, vedete, străini, dar de eroul anonim care-și fierbe creierii la 40 de grade să nu ne permitem, pentru că-i dovadă de virtuozitate națională. Cum spune Badea, Gâdea și Ciutacu, „ăia au curaj să protesteze pentru restul românilor!”.

Mare minune, s-a umplut țara de revoluționari. Mijesc bakuneii pe Facebook și-n piețe publice și cumva trebuie să le ridicăm statuie. Astăzi nu mai e bine să te numești democrat/educat/ș.a.m.d., ci revoluționar. Orice cetățean model al acestei țări, de vrea să fie respectat, trebuie să-și pună eticheta de revoluționar. Și din aceste revoluții vor apărea și personaje precum cei din ’89: „Vrem ajutoare, gratuități, respect. Pentru că am luptat pentru popor!”. Ai luptat pentru tine. Ai simțit tu o acreală-n cerul gurii și-ai ieșit în stradă. Asumă-ți eroismul, că nu dăm bani pe vitejia ta.

Revenind la protestatarii de astăzi din Piața Universității, recunosc, sunt sceptic și nu cred că primesc vreun ban să-și urle sufletul. Ăia 200, câți sunt, ar fi o afacere stupidă din partea lui Voiculescu să-i plătească. Păi are Badea fani, mii, care ar sta scaune pentru șpagatul lui. Cum să plătești așa ceva? Și restul, că doar nu-s toți din fan-clubul Antena 3? Restul sunt și ei împărțiți. Monarhiști, USL-iști, ecologiști ori utopiști din viitorul lui Dan Diaconescu.

În primăvară am avut aceeași discuție, fiind certat că nu ies la protest: „Tu nu vrei o schimbare?! Protestează!”. Ba da, vreau o schimbare, dar pentru asta trebuie găsit un numitor comun. Unde mă duc să protestez? Că nu vreau nici USL, nici PP-DD, nici monarhie, ori ce altceva mai cer „miile” de persoane de la Piața Universității.

„Ieșiți din casă/ dacă vă pasă” se scanda pe străzi la începutul anului. De ce nu „citiți mai mult/ pentru un viitor mai bun”, ori „civilizați/ nu dominați”? Astea nu prind?

Fiind sigur că adevărul este ceva variabil (tu ai adevărul tău, eu pe al meu, și cu asta basta), nu-mi poți spune tu ce-i bine și ce-i rău. Mă poți convinge, dar trebuie să știi cum. Și hai să fim sinceri cu noi: câți dintre curajoșii de la protestul de aseară, individual, ar avea tupeul să-i atragă atenția unui meltean scuipător de semințe/poluator de păduri/etc.? Să schimbe sistemul…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare