Stadionul Mortuar

România nu deține recordul doar pentru cel mai mare cârnat, cei mai mulți Moși Crăciuni sau cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană. Suntem mândri posesori ai unui alt record de nestăvilit: cel mai mare nimic.

După o investiție faraonică ne-am trezit posesori de stadion la standarde internaționale. Genul de clădire pe care să mergi de drag să vezi cum ratăm calificări, cum falsează X trupe românești sau străine, ori dacă ajungea Vadim președinte un loc superb unde să-și împuște el inamicii politici. Din păcate astăzi nu mai putem face nimic pe Arena Națională pentru că-i la fel de sigură pentru cetățeni ca o nuntă oltenească dintr-un cartier de la marginea Craiovei. Și nici măcar acolo nu riști să mori, ci doar să te împiedici și să cazi în vreo sabie.  Acum, ce ne facem cu nimicul? Ne doare sufletul să-l dărâmăm și oricum românii refuză să dărâme orice e degeaba. Așa suntem noi, oameni strângători și nu ne place să ne băgăm cu dinamita-n lucrarea altuia. Probabil o să așteptăm câțiva zeci de ani să cadă singur stadionul, eventual pe niște oameni ca să fie o știre mai bombastică. Dar e mai mare jena să stăm cu mausoleul ineficienței în capitala noastră europeană, așa că-i timpul să gândim o variant salvatoare. Eventual una care să amortizeze din miliardele investite.

Cum vă sună Național Arena Mall? Da, știu că mai avem alte n-jpe mii de mall-uri în București, dar ăsta are avantajul că a fost atins de Hagi, jucătorii de la Real, trupa Red Hot Chilli Peppers și câteva soții de fotbaliști. Cu puțină imaginație o să păstrăm aspectul de stadion, doar că într-o poartă o să avem produse Zara și-n alta H&M. Suporteri ai sportului rege, nu vă stresați. Pentru a conserva aerul sportive al clădirii, ocazional se vor organiza bătăi între galeriile Berska și C&A. Și evident că locul o să fie plin de pițipoance. De data asta pe tocuri, nu pe crampoane, dar tot epilate, pensate, frezate.

Bine, bine, nu vreți mall. Dar cum vă sună Arena Națională a Neamului? Da, transformăm stadionul în biserică. Da, știu că avem și d-asta, dar asta e mai mare. Cred. Oricum, nu strică niciodată să ai două catedrale. Dumnezeu te vede mai bine așa. Sunt sigur că dacă lăsăm construcția pe mâna BOR-ului o să facă o treabă de o să se-ntoarcă soarele după stadion. Și nici nu trebuie o investiție majoră. Puțin aur pe ici-colo, două-trei moaște prin colțuri, scaune de lemn și gata. Din nou, pentru păstrarea izului sportiv ocazional grupări de babe se vor bate pentru apă sfințită.

Nu știu de voi, eu am încercat să fiu practic. Dacă nu vă place nimic fie cum vreți. O să rămână o groapă de gunoi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare