HomeStiriDupă ninsorile de astăzi, maghiarii din Ținutul Secuiesc vor...

După ninsorile de astăzi, maghiarii din Ținutul Secuiesc vor autonomie meteorologică

Dacă până în acest moment încercările maghiarilor din Harghita și Covasna de a obține autonomie teritorială s-au dovedit un insucces, vremea din ultimul timp care s-a abătut asupra țării noastre le-a dat liderilor UDMR o nouă idee: aceea de a cere măcar autonomie meteorologică de restul României.

Momentul decisiv care a condus la această găselniță au fost ninsoarea și temperaturile de zero grade Celsius de azi-dimineață din Harghita-Băi, exact la începutul verii. „Se știe că dintotdeauna vremea la noi a fost altfel, tot timpul mai frig ca la români”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, un înalt oficial al UDMR-ului. De aceea, reprezentanții maghiarilor din România își propun ca, pe lângă autonomia culturală de care se bucură în prezent, să beneficieze, pe viitor, și de autonomie meteorologică.

O asemenea măsură i-ar afecta însă cu prisosință pe Busu și pe celelalte prezentatoare de la rubricile Meteo de pe TV, deoarece aceștia vor fi obligați să anunțe prognoza pentru Miercurea-Ciuc ori Sfântu Gheorghe în maghiară. Întrebat cum va face față acestor presiuni, Busu ne-a declarat, în exclusivitate, „nem tudom”, exersându-și cunoștințele în ungurește.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare