HomeStiriGuvernul va introduce un impozit forfetar pe respiratul aerului

Guvernul va introduce un impozit forfetar pe respiratul aerului

Dacă aveați impresia că viitorul impozit forfetar aplicat întreprinderilor din turism, impozitul unic din agricultură, creșterea accizelor la tutun și bere, suprataxarea companiilor energetice ori creșterea taxelor și impozitelor locale cu 16% sunt de ajuns cât să pună capac poftei nestăvilite de bani a guvernului Ponta, ei bine, vă înșelați.

Surse din anturajul celor de la palatul Victoria ne-au dezvăluit, în exclusivitate, că premierul, împreună cu ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului, plănuieşte un nou bir pentru români: nici mai mult, nici mai puțin decât introducerea unui forfetar pe aer. Am luat serios în consideraţie un asemenea impozit, am făcut simulări și ne-a ieșit chiar bine. Gândiți-vă, sunt 18 milioane de români care respiră, cu toții, aer pe gratis! De aceea considerăm că un asemenea forfetar ar fi o măsură corectă, care ar aduce bani la buget și ar stimula și un consum moderat de aer. În numele echității sociale însă, bogații și marile corporații vor plăti, evident, mai mult pe aerul consumat, a declarat persoana respectivă, care dorește să rămână anonimă.

De asemenea, aceasta a evidențiat că, dacă noul impozit va avea efectele scontate, guvernul este pregătit și pentru instituirea unei noi taxe de mediu: pe dioxidul de carbon eliminat de oameni în procesul respirației.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare