HomeStiriPartidul Mișcarea Populară își va schimba numele în Biserica...

Partidul Mișcarea Populară își va schimba numele în Biserica lui Băsescu

La nici două săptămâni de când a luat ființă ca partid politic, Mișcarea Populară va face, în zilele următoare, o schimbare majoră: se va transforma, oficial și concomitent, într-o biserică și într-un cult religios.

Motivele, dacă ar fi să-l credem pe cuvânt pe Eugen Tomac, președintele PMP, sunt de natură politică și spirituală. “Băsescu este Dumnezeul nostru”, ar fi declarat acesta într-o ședință recentă alături de alți lideri ai noii formațiuni.La rândul său, Adrian Papahagi ar fi declarat că este pregătit să scrie câteva tomuri de patristică pentru a-i slăvi numele Președintelui.

Gurile rele speculează însă că, la mijloc, ar fi vorba mai degrabă despre unele motive financiare. Astfel, cheltuielile de protocol pe care PMP-ul le-a făcut de când Elena Udrea s-a înscris în partid au crescut simțitor, cu 500%, iar secta popularilor dorește să profite de statutul privilegiat al cultelor și al bisericilor de a fi scutite de plata taxelor. “Foarte mulți bani se duc deja pe tampoane, genți Vuitton, și haine de blană”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, un membru PMP. Acesta ne-a povestit, de asemenea, despre drumurile dese pe care Eugen Tomac trebuie să le facă atunci când e la cumpărături pentru Băsescu ori pentru Udrea.

Indiferent de motiv, se pare că fostul PMP și viitorul BLB (Biserica lui Băsescu), va trece prin modificări importante la nivelul organigramei. Astfel, Elena Udrea va prelua șefia Bisericii, având rolul de înaltă preoteasă, iar Eugen Tomac va ocupa locul secund în partid, sub titulatura de băiat de altar, asta cel puțin până când Emil Boc se va hotărî dacă își dă sau nu demisia din PDL. În plus, fiecare ședință a Bisericii va începe cu o versiune modificată a Crezului: “Cred întru Unul Băsescu, Președintele Atotțiitorul, Făcătorul Dreptei și al ministerelor, al tuturor celor văzute și ascultate”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare