HomeStiriPonta renunță la acciza pe carburanți după ce a...

Ponta renunță la acciza pe carburanți după ce a prins un spiriduș la capătul unui curcubeu

Mult discutata și disputata acciză pe carburanți care a intrat de la 1 aprilie în vigoare și a scumpit cu 7 eurocenți benzina, motorina, dar și alte produse de pe piață are toate șansele să devină istorie în urma eforturilor susținute ale premierului Victor Ponta dar și ale altor nume marcante din domeniul fiscal ale Guvernului său, în speță Liviu Voinea și Ioana Petrescu. Astfel, Guvernul României este aproape de a semna un parteneriat financiar cu un spiriduș irlandez de la capătul unui curcubeu din preajma orașului Dublin.

“Am întors problema accizei pe toate fețele și m-am consultat cu cei mai buni specialiști din România, chiar și cu deputatul Ponta”, ne-a declarat în exclusivitate premierul, vizibil mulțumit de soluția pe care a reușit, într-un final, să o identifice. Sugestia salvatoare pentru economia României pare a fi venit, conform unor surse apropiate Palatului Victoria, din partea noului ministru de Finanțe, Ioana Petrescu care i-ar fi povestit premierului despre o legendă care circula pe holurile de la Harvard privitoare la existența unor spiriduși pitici îmbrăcați în verde care se găsesc la capătul curcubeelor lângă o oală umplută cu aur și care, odată prinși, sunt obligați să-ți îndeplinească trei dorințe.

Impresionat de strategia fiscală a mai tinerei sale colege, Victor Ponta a efectuat o vizită secretă de lucru în Irlanda la sfârșitul săptămânii trecute alături de Dan Șova, concentrându-se pe zonele limitrofe ale capitalei Dublin. “La un asemenea mare proiect nu putea lipsi tocmai Dan Șova. E adevărat că a pierdut contractul cu Bechtel, dar el a fost cel care l-a găsit și prins pe spiriduș”, a comentat Ponta. Discuțiile dintre cele două părți au fost până la urmă fructuoase, astfel încât spiridușul a fost de acord să livreze, lunar, câte o oală cu aur către România, aceasta fiind suficientă cât să suplinească necesitatea accizei pe combustibili, dar și alte creșteri de taxe și impozite.

“Acum luăm în calcul să găsim și peștișorul de aur”, a încheiat Victor Ponta, subliniind necesitatea de a identifica o strategie pentru a scăpa și de acordul cu FMI.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare