HomeInterviuCiprian Domnu, președintele Partidului Noua Republică, filiala Neamț: „Știu...

Ciprian Domnu, președintele Partidului Noua Republică, filiala Neamț: „Știu că sunt prost, dar când privesc în jur prind curaj”

Pe Ciprian Domnu îl poți numi mai simplu domnu’ Ciprian! Un tânăr visător, de altfel. Poate și de aceea am fost mai dur cu întrebările, în speranța că-l voi trezi la realitate. Dar nu. Domnu Ciprian a prins curaj îndată ce a privit în jur!

 

„Vrem să redăm optimismul și încrederea oamenilor”

 

Rep: Cine ești, de fapt, Domnule?

C.D.: Un simplu cetățean, om normal, optimist și dornic să ajute.

 

Rep: De ce Noua Republică și nu alt partid?

C.D.: Pentru că este un partid așa cum îmi place mie și pentru că vine de la firul ierbii în politică, ca și mine.

 

Rep: Ce caută omul pe Lună?

C.D.: Răspunsuri.

 

Rep: Dar tu, Domnule, ce cauți în politică, în lumea reală?

C.D.: Soluții, rezolvări. Vreau să demonstrez că se poate.

 

Rep: Dar în lumea virtuală?

C.D.: Informații… oameni, un mod de a fi în contact cu cei pe care îi cunoști.

 

Rep: Ce iubești și ce urăști în România?

C.D.: Iubesc locurile copilăriei mele, prietenii, aici sunt acasă. Urăsc ignoranța și nepăsarea, uneori chiar resemnarea în rândul tinerilor.

 

Rep: Ești prost?

C.D.: Ion Creangă spunea: „Știu că sunt prost, dar când privesc în jur prind curaj”. Este și răspunsul meu la întrebare.

 

Rep: Cum o dovedești?

C.D.: Mai am multe de învățat.

 

Rep: Ce dați în campanie?

C.D.: Redăm. Dorim să redăm optimism, încredere oamenilor în forțele proprii.

 

„Sunt un idealist pragmatic”

 

Rep: Care e părerea ta despre români?

C.D.: Nu pot avea decât o părere bună despre compatrioții mei.

 

Rep: La ce-mi folosește mie Partidul Noua Republică?

C.D.: Este un partid de dreapta, deci e un mijloc de a promova drepturile fiecăruia dintre noi, piața liberă fără monopol, competitivitate și altele. La fel de important pentru dumneavoastră ca ziarist este libertatea presei, pe care Partidul Noua Republică o garantează, fiind un lucru fundamental într-o democrație.

 

Rep: Știi bine că nu o să poți schimba nimic în politica românească. De ce trebuie să-ți spun eu asta? Ești ca Don Quijote.

C.D.: Sunt un idealist pragmatic. Pentru a atinge un țel înalt trebuie să crezi în el, chiar dacă mulți nu îți dau nicio șansă.

 

Rep: Cultură politică ai?

C.D.: Învăț. Nu am făcut politică până acum.

 

Rep: Ce vezi bun în conflictul Băsescu-Antonescu?

C.D.: Populismul este o boală grea a politicii românești. Acest conflict ne-a arătat populismul lui Antonescu și al USL-ului.

 

USL este o lepră”

 

Rep: Caracterizează-mi într-un cuvânt pe următorii: Traian Băsescu, Crin Antonescu, Victor Ponta, Mihail Neamțu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu.

C.D.: Traian Băsescu – Președintele; Crin Antonescu – Leneșul; Victor Ponta – Hoțul; Mihail Neamțu – Inteligent; Mihai-Răzvan Ungureanu – Dicționar; Dan Voiculescu – Turnătorul; Dan Diaconescu – Populism.

 

Rep: De ce-ar fi USL o lepră și PDL nu?

C.D.: PDL a fost alături de statul de drept. USL a încercat să întoarcă România de pe drumul democrației și să ne readucă în vremurile pe care le credeam de mult uitate. E unul dintre motivele pentru care cred că USL este o lepră.

 

Rep: Cum justifici rațional iubirea lui Mihail Neamțu pentru jupânul Traian Băsescu?

C.D.: Mihail Neamțu, ca și ceilalţi membri din Noua Republică, susține niște principii, și nu este dispus să se abată de la ele. Dacă președintele încălca statul de drept, ar fi avut din partea Noii Republici același tratament ca și Antonescu și compania.

 

Rep: De ce îți place Băsescu?

C.D.: Îmi place președintele Traian Băsescu. Este cel mai bun pe care l-a avut România până acum. Aștept să văd care va fi următorul cel mai bun președinte.

 

Rep: De ce nu-ți place Crin Antonescu?

C.D.: Nu îmi plac mincinoșii, leneșii, somnoroșii.

 

Rep: Să facem un exercițiu de imaginație. Dacă în același timp ai primi mai multe telegrame, una de la Culiță Tărâță, una de la Gheorghe Ștefan și una de la USL, la care ai răspunde prima?

C.D.: Celei care are o nevoie urgentă de răspuns. Ordinea o va da și curiozitatea mea. O voi deschide mai întâi pe cea de la USL.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare