CTP: „Nu mă mai interesează persoana lui Traian Băsescu!“

de Gabriel Tudor , 16 mai 2012
CTP

Este caustic, cinic şi dezamăgit de toţi şi de toate. Dă sentinţe cu răceala unui Sfinx şi puţini sunt cei care se pot lăuda că l-au văzut vreodată surâzând măcar. Culmea e că, deşi are un chip mai aspru decât al anticului Cato Cenzorul, pe forumul gândul.info, unde este zilnic făcut albie de porci de tot soiul de anonimi curajoşi, nici prin gând nu-i trece să introducă cenzura. Oricât l-ar înjura unii şi alţii, oricât ar fi de partizan şi de obsedat de Băsescu, Cristian Tudor Popescu rămâne, poate, cel mai bun jurnalist român în viaţă, chiar dacă el se consideră o relicvă din vremurile demult apuse ale presei.

 

Domnule Popescu, cine a distrus presa: mogulii, Băsescu sau jurnaliştii înşişi?

Domnule, nu mai au rost întrebările astea, credeţi-mă, ce să mai vorbim…

 

Credeţi că aţi face faţă la un tabloid?

Pot să fac un tabloid, ştiu foarte bine cum se face un asemenea produs şi sunt convins că aş face unul chiar foarte vandabil. Dar n-o să fac niciodată în viaţă un tabloid. Mai bine mă duc să sparg lemne decât să fac un tabloid!

 

Mai sunt batiste şi pentru tinerii jurnalişti sau le-au luat ăia bătrânii pe toate?

Vă referiţi la povestea cu Vîntu şi cu „jurnalismul prin batistă”... E o chestie imbecilă, pe care nu vreau s-o comentez! Şi nu pentru că aş avea cine ştie ce interes, ci pentru că nu mă interesează, ai înţeles? Aşa să scrii: nu mă interesează această chestie!

 

Badea parcă nu mai are suflu, parcă nu mai înjură ca pe vremuri. Credeţi că îi e teamă că, dacă pică şi Băsescu, îşi pierde pâinea?

Cine?

 

Badea. Mircea Badea!

Nu mă interesează acest personaj. Nu cunosc…

 

Este băiatul care citeşte ziarele în fiecare seară, la televizor, stând la o măsuţă...

Nu cunosc! Atât!

 

 

Cine vi se pare mai cinstit: Băsescu sau guvernul lui Ponta?

Nu mă interesează această problemă.

 

Credeţi că anul ăsta o să ia bacul şi liceenii care au dat chix anul trecut?

Înainte să dea bacul liceenii, ar fi bine ca anumite persoane, de genul doamnei Corina Dumitrescu, să-şi rezolve problema bacului lor!

 

Dacă Felix e varan şi Hrebenciuc e guzgan, Băsescu ce e?

Nu i-am pus o astfel de poreclă animalieră domnului Băsescu. Pe vremuri l-am numit însă „vedeta torpiloare a politicii româneşti”.

Pe vremuri! Acum nu i-aş mai pune niciun fel de poreclă, pentru că asta ar însemna că mă mai interesează persoana Domniei Sale, ceea ce nu e cazul.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+