HomeInterviuDJ K-lu (Alin Constantin): "Îmi doream foarte mult să...

DJ K-lu (Alin Constantin): “Îmi doream foarte mult să produc zambete și pe ringul de dans”

Dacă până acum aveați impresia că la filmele din seria “B.D.” ori la “Operațiunea Monstrul” se poate doar râde, vă înselați. Iată-l pe DJ K-lu (pe numele său de persoană fizică timișoreană Alin Constantin), omul care a reușit să bage replici celebre din comediile românești de pe sticlă în discotecă, vorbind despre “chestii, socoteli”.

Ești un DJ mai mult decât original, care a adus în cluburi și pe la festivaluri replici ale unor mari actori români precum Toma Caragiu, Dem Rădulescu sau Amza Pellea din comedii clasice românești. Cum ți-a venit ideea asta?

Ideea o aveam demult, dar am așteptat momentul în care puteam să-mi produc singur muzica și să o combin cu scene din filme românești. Îmi doream foarte mult să produc zambete și pe ringul de dans.

Cui se adresează muzica ta: bătrânilor nostalgici sau tinerilor hipsteri care habar n-au de “B.D. la munte și la mare” ori de “Operațiunea Monstrul”?

Când lucrez nu mă gandesc la un public țintă, o fac pentru că îmi place. Nu mă deranjează cine o ascultă, atâta timp cât munca mea este apreciată. M-aș bucura să o asculte și să o inteleaga cât mai multă lume.

A venit vreodată cineva la tine să-ți spună că, din cauza ta, a văzut un film românesc vechi și i-a plăcut?

Pff .. asta e marea mea satisfactie, foarte multi imi spun asta.

De unde vine numele de scenă? Ești doar foarte înalt, ori are legătură cu numele câinelui lui Pistruiatul?

E o poreclă din școala primară, pentru că eram înalt, iar eu am păstrat-o.

Asculți în secret și melodii de Cornel Fugaru sau pasiunea ta se rezumă doar la filmele din perioada aia?

Inițial am început cu filmele, pentru că unele dintre ele mi-au colorat copilaria, dar ulterior mi-am îndreptat atenția și asupra muzicii vechi românești pe care intenționez să o scot la lumină.

La ce reacție te aștepți atunci când pui muzică într-un club: să vezi oamenii cum încep să danseze ori să-i auzi cum se amuză pe seama replicilor pe care le folosești?

Am văzut de multe ori cum se manifestă oamenii pe muzica mea și un lucru e foarte clar, dansul și zâmbetul merg ca unse.

Cum e viața de DJ în România? Poți să ne povesteși vreun eveniment haios, când ți-ai uitat vreun vinil acasă ori s-a luat curentul?

Ca DJ vezi și auzi multe, mai ales că ajungi în diverse locuri unde oamenii sunt puși pe distracție. O situație haioasă… ar putea fi aceea când, în timpul prestației tale, oamenii sunt cu telefoanele în aer, iar tu ai impresia că vor să aibă o amintire cu tine, când de fapt folosesc o aplicație care să recunoască melodiile.

Trăiești în orașul palmierilor, Timișoara, care își dorește acum să devină capitală culturală. Are vreo șansă la așa ceva dacă, în loc de a da bani unor artiști ca tine, îi dă pe copaci ca să semene mai mult cu Los Angeles?

Șanse are cu siguranță, acum dacă edilii au idei năstrușnice, asta e cu totul altceva.

Publicat în AC, NR.26

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare