HomeTechBloguim, feisbucim şi ne veselim (2)

Bloguim, feisbucim şi ne veselim (2)

În vreme ce toată lumea vorbește despre securiști, democrație și intimitatea infractorilor, Victor Ponta o ține ca surda pe mormânt: ce bine era pe vremea lui, ce nasol e cu „ăștia de acum”. De exemplu, scrie el pe Facebook, ”mă bucur să văd că prețurile au scăzut și inflația negativă a fost un bonus pentru toți românii!”. Într-adevăr, potrivit Institutului de Statistică, inflația a fost negativă și prețurile au scăzut cu fabulosul procent de 0,24%! Vă dați seama câte poate să-și cumpere un pensionar la o asemenea cădere de preț? Că poate vi s-o părea puțin 0,24%, dar când o ai mică (pensia, evident), orice milimetru de procent contează – și cine să știe treaba asta mai bine decât Viorel Ponta?

După ce băieții ăia simpatici de la Curtea Constituțională au făcut hatârul tuturor penalilor, aruncând la gunoi interceptările din dosare, doamna Elena Udrea a ținut să ne explice, pe pagina ei de Facebook, că măsura e foarte bună, fiindcă „tema corupției este folosită pentru a pune căluș democrației”. I-auzi, fată, cum le mai mai știi tu pe-astea cu pusul călușului! Carevasăzică, nu conta că ăia interceptații  vorbeau cu nonșalanță despre cum să jefuiască țara mai eficient, ci că erau interceptați, ceea ce le încălca dreptul democratic de a da cu jula. În continuarea, postării, Nuțica îi dojenește pe „nostalgici”, scriind: „înseamnă că unora le plăcea când ascultau Europa liberă cu pătura pe cap, de frica Securității. Atunci Securitatea ne apăra de dușmanii poporului, acum apără poporul de corupți”. Măi, fată, pentru cultura ta generală, trebuie să-ți spunem că serviciile de securitate într-o țară se ocupă, între altele, și cu marile infracțiuni economice, de subminarea economiei, gen, adică exact ce-a făcut fostul tău soțior, Cocoș, ca să ai tălică pălărie englezească pi cap și fustă Channel pi cur. Cât ai fost ministreasă, nu te-am auzit spunând o vorbuliță despre cât de rău e SRI, că pe atunci, probabil, îți plăceau „albumele” securiștilor și le ascultai cu nesaț. Cum a-nțărcat bălaia și-a plecat Jupânul de la Cotroceni, cum a devenit SRI Securitate și sereiștii buni s-au transformat în canalii securiste. Păi  și dacă nu mai e SRI să te intercepteze, pe tine, măi, Nuțica, cine te mai ascultă, că sigur ai lucruri interesante de spus? Și-n altă ordine de idei: tu chiar vrei să te credem că atunci când îți puneai pătura pe cap ascultai Europa liberă?

După modificările aduse legii indemnizațiilor pentru copii, șefa la liberali, Alina Gorghiu e convinsă că în România natalitatea o să crească așa de tare încât o să le zicem indienilor „băi, puturoșilor!”. Deși indienii noștri le zic deja asta indienilor. Dar, vorba unui clasic în viață, să trecem peste și să vedem ce scrie doamna Gorghiu: „Femeile sunt încurajate să devină mame, prin condițiile bune pe care le oferă legea și sunt totodată motivat, prin indemnizația de inserție, să se întoarcă la serviciu atunci când consideră oportun”. Legea e minunată, într-adevăr, dar cred că fi trebuit să dați mai mulți bani mămicilor. Nu de alta, dar poate așa o convingeam și pe mama-eroină Gabriela Firea să mai facă vreo cinci copii, pentru că altfel o să fie tentată să revină la serviciu și ne-a luat naiba dacă iese asta primăriță la București!

Supărat că guvernul și-a propus să reducă orele de istorie din școli pe principiul „Mai taie din ele, dă-le dreaq”, președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, are, pe Facebook, o inițiativă lăudabilă: „Partidul România Unită vă invită la cursuri gratuite de istorie adevărată a românilor”. Sunt convins că o să dea lumea buluc să afle cum stă treaba cu istoria noastră, cât era de tare Mihai Bravu, dar l-au ucisără scârbili de unguri sau cum ar fi scăpat Mareșalul țara de țigani dacă nu-l vindea regele la kil rușilor. Pentru mai multă autenticitate, eu zic să-l chemați și pe stegarul dac, eventual îmbrăcat ca la televizor, adică fără chiloți, să mai vadă și pensionarele o bucată de istorie palpabilă.

 

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 4 (1203) – 21 martie-3 aprilie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare