HomeTechBloguim, feisbucim şi ne veselim (4)

Bloguim, feisbucim şi ne veselim (4)

Proaspăt proclamat „cel mai mare intelectual român”, Victor Ponta își face timp, între două dezbateri intelectuale (plagiate, bineînțeles, după Platon și Socrate) să-i ureze fetiței lui „La mulți ani”, de ziua ei. Dar bucuria fostului premier nu poate fi întreagă, pentru că, scrie el pe Facebook: ”Dincolo însă de fericire, ca orice părinte în anul 2016, am inima strânsă de impresia că îi lăsăm pe copiii noștri să trăiască într-o lume din ce în ce mai rea și nu mai bună. O lume în care nebuni egoiști ne decid soarta, o lume în care răul și distrugerea sunt valorile cele mai promovate, o lume în care cu cât „comunicăm” mai mult cu atât suntem mai singuri! Îmi doresc ca Dumnezeu (Allah, Budha și orice altă putere divină) să îi ajute pe toți copiii noștri să fie mai buni decât noi, într-o lume mai frumoasă decât cea de acum!”. Doar când ne uităm în trecut, la ultimii ani, cel puțin, și ne gândim la câți nebuni egoiști ne-au decis soarta, într-o țară în care răul, minciuna și jaful au fost valorile cele mai promovate, ne dăm seama câtă dreptate are Ponta! În privința comunicării însă, mă simt dator să-l contrazic: cu cât doamna Loredana Radu, avocata lui Victor-Viorel în dosarul Turceni-Rovinari și domnul Sebastian Ghiță, prietenul de nădejde al aceluiași Victor-Viorel, vor ”comunica” mai mult cu DNA, cu atât ei nu se vor mai simți singuri, fiindcă o să-l trimită procurorii și pe Ponta cu ei în celulă!

Într-o postare pe blogul propriu și personal, ilustrul analist Adrian Năstase ne bagă puțin în analele istoriei, întrebându-se cine are interes să elimine din școlile românești programul ”Laptele și cornul”. Un program în care fostul premier a investit mult, sufletește, deși investițiile au fost recompensate, că numai Năstase știe, săracul, cât or fi cotizat la bugetul PSD producătorii care au câștigat, cu sau fără licitație, dreptul de a da copiilor lapte și corn. Năstase e convins că problemele apărute cu brânzeturile românești în ultimele săptămâni nu sunt cauzate de vreun Dorel care a pus mâna pe puță și după aia a pus mâna și pe brânză, ci de factori mai complicați. ”Poate că nu știți – scrie Năstase – dar componenta produse de panificație a programului Laptele și Cornul este finanțată de la bugetul României, în timp ce componenta lapte este finanțată din fonduri europene! Să fie oare nevoie de mai mulți bani la Bruxelles pentru refugiați?”. Carevasăzică, totul e o conspirație a ocultei mondiale, menite să ne ia laptele și cornul, ca să ne dea cotul și pișcotul. În loc să dea, în continuare, bani baronilor locali din România, pentru ca, la rândul lor, ei să cotizeze mai departe la pușculița PSD, coana Europă vrea să ne taie finanțarea și să îndrepte conducta cu lapte direct spre gurița lui Ahmed, Mehmed și altor posibili teroriști. E strigător la ceruri ce se întâmplă, domnu Năstase, dar să știți că aveți și dvs o parte din vină: ia să fi făcut programul ”Țuica și fleica”, în școlile românești, să vedem, cu ce-i mai hrănea UE pe musulmani, că ăștia nici nu beau alcool și nici nu mănâncă porc!

Supărat pe Justiție de când i-au băgat-o procurorii pe Nuțica la bulău, Traian Băsescu nu pierde niciun prilej să dea în DNA. Recent, pe Facebook, el a acuzat-o pe Codruța Kovesi că ar încuraja ”mafia denunțătorilor”, pentru ca DNA să-și satisfacă plăcerea sadică de a aresta ”cel puțin câte un politician pe zi”: ”Mai clar, astăzi, în România, un mafiot care denunţă, adesea mincinos, un om politic, rămâne liber şi cu banii la el!”, scrie Băsescu. Sincer, mie mi se pare că ritmul e chiar prea lent, domnu președinte, mă întreb chiar de ce nu descind procurorii într-o zi în Parlament, să-i aresteze pe toți cei 588 de aleși, că sigur găsesc cu ce să-i agațe pe fiecare. Dar asta e altă problemă. Problema care ne interesează e de ce a devenit Băsescu, care-și făcuse un titlu de glorie din lupta contra politicienilor corupți, cel mai mare avocat al lor? Oare pentru că Justiția a mușcat mâna care a crescut-o și acum a început să-i ridice nu doar pe „dujmani”, gen Fenechiu, Felix, Năstase, ci și pe prieteni, gen Udrea și Blejnar? Cât privește denunțătorii, dacă Traian Băsescu ar fi avut curiozitatea, când mergea prin vreun port, în America, să treacă și de prima cârciumă ieșită în cale și să se mai intereseze și el de una, de alta, de sistemul juridic american, bunăoară, ar fi aflat că înțelegerile cu procurorii sunt un element esențial al acestuia. Mafioți celebri s-au pocăit și au primit pedepse mai mici sau identități schimbate, pentru că au dat în gât mafioți și mai mari și mai periculoși. De fapt, cred că pe Băsescu nu-l deranjează că denunțătorii îi toarnă pe prietenii lui, cât îl calcă pe nervi faptul că ”rămân liberi și cu banii la ei”. Când ar putea, foarte bine, să rămână liberi, dar cu banii la el…

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 5 (1204) – 4-17 aprilie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare