HomeTechEBA, laptele matern și premonițiile

EBA, laptele matern și premonițiile

Este din ce în ce mai greu să ne decidem uneori de ce să râdem prima dată, de subiectul știrii sau de știre ca atare. Cancan titrează mare pe pagina web un titlu la fel ca multe alte titluri ale sale ”Cum a scăpat EBA de Syda. Minune medicală sau un cuplu pe cale să se destrame”.

Acum, despre EBA știm că scapă de multe. Scapă de acasă în alte țări, a scăpat cu succes pe canalizare cărțile de limba română în școală, scapă pluraluri inventate cu orice ocazie, scapă ace în prezervative, până și medicul ei a scăpat prea mult silicon în ea. Că a scăpat și de Syda nu ne mai miră, ce nu pricepem este ce e cu minunea medicală, dar poate într-o bună zi vom primi și un manual de utilizare de la Cancan pentru noi, ăștia cu IQ de trei cifre. Articolul uită brusc de minunea medicală și ne explică despre cum fata cea mică a lui Traian, care acum își transformă whiskey-ul în postări pe Facebook precum Iisus apa în vin demisec la o înmormântare ciudată de acum 2000 de ani, a ajuns la un chef singură, fără jumătatea ei mai deșteaptă.

Imediat după un șapou care, evident, nu ne spune nimic despre titlul de mai sus, vine o informare fără de care nicio adolescentă din Huși nu putea să trăiască: ”Fetele au consumat, pe lângă de-ale gurii, și mai multe varietăți de alcool obținut din struguri, de la vin alb la roze și nelipsita șampanie.” Eu nu le-aș spune „de-ale gurii”, că unele ar putea înțelege că a fost acolo o petrecere numai cu felații, hai să încercăm data viitoare să folosim cuvântul ”merinde”. Pare mai potrivit.

Dar autorul nu se oprește aici, ci chiar se întrece cu umorul inteligent: ”sperăm doar că EBA a fost inspirată să nu-i dea să sugă micuțului Traian imediat după ce a venit din club. Nu de alta, dar, ținând cont că la petrecere a consumat alcool, care se asimilează foarte repede în laptele matern, nu este exclus ca Traian Jr. s-o ia cam repede pe urmele bunicului.”

Fii fără grijă doamnă, EBA cu siguranță nu dă nimănui să sugă, maxim îi învață. Dar trebuie să recunosc, panseul și premoniția referitoare la viitorul nepotului care ar putea să calce pe urmele bunicului, coroborat cu tenta subtil educativă a ideii că alcoolul se asimilează în laptele matern, este o adevărată bijuterie jurnalistică. Vreau să decernăm niște premii pentru presă bine făcută.

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 2 (1201) – 22 februarie-6 martie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare