HomeTechGame (l)over: Mai tari decât pirații sau ninja sunt...

Game (l)over: Mai tari decât pirații sau ninja sunt doar pirații-ninja

Cu „Assassin’s Creed IV: Black Flag“, Ubisoft Montreal a decis să-i răspundă anticei dileme „Care-s mai șmecheri: ninja sau pirații?“ cu un ferm „Ninja ȘI pirații în același timp!“. Astfel, pe lângă clasica cerință de a-ți asasina țintele în secret, apare și obiectivul de a domina marea cu ditamai bricul, arborând steagul negru cu cap de mort.

Dacă componenta navală era distracție secundară în „Assassin’s Creed III“, în „Black Flag“ are un rol central. Edward Kenway, personajul principal al jocului, este mai puțin confrate Assassin, aflat în căutarea libertății pentru toți, și mai mult pirat pus pe glorie, bogăție și rom.

Ați ghicit, dragi cititori, cineva a făcut un joc de care și Traian Băsescu s-ar putea bucura! Dacă stăpânirea mărilor se simte în realitate măcar jumătate pe cât de Mihai-Viteazu-pe-cocaină se simte în „Black Flag“, nici nu-i de mirare că Traian Băsescu a pus ochii pe funcția de președinte.

Cred că e primul joc din istorie care capturează așa bine senzația de-a fi căpitan de pirați în Caraibe la anul 1710. Mă rog, varianta romanticizată, de Hollywood, dar făcută mișto. De la început lumea e deschisă pentru a putea fi explorată și e enormă. Trei orașe (Havana, Nassau și Kingston), plus o multitudine de insulițe, forturi și marea între ele, totul într-o grafică fenomenală. Controalele vasului lui Kenway, numit The Jackdaw, îți dau senzația că miști ditamai barca pe valuri, fără să fie cine știe ce simulare greu de învățat. Bătăliile navale sunt demne de „Master and Commander“, mai ales pe o furtună cu tornade și tsunami. Pe uscat, ai parte de jocul de acțiune tipic „Assassin’s Creed“, cu bătălii nu foarte dificile, dar al dracului de spectaculoase, dublate de secțiuni în care trebuie să te infiltrezi ba prin tufișuri, ba prin copaci, ca un fel de ninja caraibian.

Față de celelalte jocuri din serie, cred că „Black Flag“ e de departe cel mai bun, pentru că, de data asta, fiecare activitate pe care poți să o întreprinzi contează la ceva. Îmbunătățirile pentru Edward sau pentru navă sunt scumpe, așa că trebuie să investești în mai tot ce-ți oferă jocul dacă vrei să scufunzi cine știe ce vas de linie legendar.

În concluzie, „Assassin’s Creed IV: Black Flag“ este cea mai interesantă producție pe care am jucat-o anul ăsta. Atenție, însă, deși e single-player, e genul de lume virtuală făcută să-ți acapareze viața. Există până și o aplicație de mobil care interacționează semnificativ cu jocul mare, în așa fel încât poți să-i dedici timp chiar și când nu ești acasă. Cum vă spuneam, distracție perfectă pentru un om ocupat precum Traian Băsescu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare