HomeTechNu de puține ori un aspirator se poate dovedi...

Nu de puține ori un aspirator se poate dovedi cea mai bună opțiune pentru mentinerea curateniei

Pentru obținerea și menținerea curățeniei în casa aspiratorul reprezintă unul dintre cele mai importante „unelte” pe care noi le avem la dispoziție. Utilitatea sa a devenit atât de mare încât practic îl găsim în fiecare locuință, mai ales acum când prețurile au început să fie mai mici ca niciodată, nici nu mai suntem chiar atât de limitați de bugetul pe care noi îl avem la dispoziție.

La ora actuală printre cele mai cumpărate modele de aspiratoare sunt cele de la Zelmer, iar asta pentru ca un aspirator Zelmer se pliază pe mai multe tipuri de bugete. Practic sunt bune pentru mai multe categorii de persoane, indiferent de care este suma de bani pe care sunt dispuse să le cheltuiască. La fel ca în cazul oricărui alt aspirator, și în cazul modelelor acestora trebuie să ținem cont de mai multe aspecte înainte de a scoate banii din buzunar, astfel încât să avem siguranța că am luat cele mai bune decizii pentru nevoile noastre.

Primul lucru pe care tu trebuie să îl faci este să îți stabilești bugetul, adică suma de bani maximă pe care ești dispus să o dai pentru cumpărarea unui nou aspirator. În acest fel o să știi chiar de la început spre ce modele să îți îndrepți atenția. După stabilirea bugetului urmează să te hotărăști asupra tipului de aspirator de care tu ai nevoie, adică de un aspirator cu sa, unul fără sac, un aspirator vertical, aspirator cu spălare sau unul de mână?

După cum ai putut observa, pe piață putem găsi foarte multe categorii de aspiratoare, iar fiecare dintre ele vin cu anumite avantaje și dezavantaje. Aspiratoarele cu sac sunt cele mai populare, iar asta pentru că ele au prețuri accesibile. După cum ne putem da seama chiar din denumirea pe care o au, aspiratoarele din această categorie colectează praful într-un sac, care poate fi din hârtie sau dintr-un alt material textil. Ele nu sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de eficiență, iar asta pentru că o bună parte din praf tinde să ajungă înapoi în aer.

[image image-id=”49055″ height=”400″ width=”400″ image-title=”aspirator+catavencu”]

Pentru a crește eficiența unui aspirator trebuie să avem în vedere prezența unui filtru HEPA, care va ține tot praful aspirat în recipient, astfel încât acesta să nu ajungă înapoi în aer. Persoanele care suferă de diferite tipuri de alergii vor simți din plin prezența sa.

Aspiratoarele fără sac sunt cele care se folosesc de o cuvă din plastic pentru a aduna praful. În cazul lor trebuie să fim atenți atunci când o curățăm, iar asta pentru că praful poate ajunge foarte ușor înapoi în aer.

Aspiratoarele cu filtrare prin apă, precum și cele cu spălare sunt cele mai eficiente. Ele pot asigura o curățare completă, precum și o igienizare corectă. Prețurile sunt însă ceva mai ridicate, așadar dacă bugetul tău este unul mai limitat va trebui să îți îndrepți atenția către celelalte categorii pe care le ai la dispoziție.

Cam acestea sunt principalele tipuri de aspiratoare dintre care poți alege. Pe listă mai găsim desigur și multe altele, ca de exemplu un aspirator vertical (acesta este ceva mai compact și util atunci când vine vorba de curățarea unor spații mai înguste), aspiratorul de mână și așa mai departe.

Care sunt aspectele de care mai trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm un nou aspirator? Pe lângă alegerea tipului, ne vom uita și la care este puterea de aspiratorului, respectiv puterea de aspirare. Cele două merg mână în mână, dar ține cont de faptul că valoarea puterii de aspirare este cea care îți spune cât de eficient este cu adevărat un anumit model. Producătorii tind de cele mai multe ori să promoveze puterea aspiratorului, iar asta pentru că are o valoare mult mai mare, doar că ea nu ne spune foarte multe, ci cel mult cât este consumul / eficiența energetică pe care o poate oferi acesta. Mai adăugăm pe lista cu aspecte de avut în vedere capacitatea de colectare, nivelul de zgomot, accesoriile primite la pachet, prezența sau nu a unui filtru HEPA și așa mai departe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare