HomeVedeteDe ce nu vrem s-o pierdem pe Teo

De ce nu vrem s-o pierdem pe Teo

Azi-noapte, spre ora închiderii tacite a Facebookului, paÈ™ii virtuali m-au purtat pe pagina lui Teo. Nu motociclistul de i-a tras scatoalce invincibilului Badea, ci Trandafirul care a prestat în trecut armonios cu Mircică. Teo are peste 1.200.000 de voturi din partea poporului lăicuitor. Procesul se menÈ›ine la cote fulminante È™i sunt în stare să mă uit la o emisiune full-contact a lui Mircea dacă Teo nu bate 20.000 de sute până în toamnă. Ca de obicei, sunteÈ›i daÈ›i dracului, v-aÈ›i È™i gândit la suta în care bate Teo cu avânt bucătăresc. Nu pun botul la bârfele mioritice, revin către oile mele. 

Una dintre postările lui Teo mi-a răscolit naturelul simÈ›itor; un citat de înalt rafinament intelectual È™i adâncă iluminare de-a dreptul budistă: "Vreau să întâlnesc pe cineva căruia să-i fie frică să mă piardă". Evident, îl mai degustasem pe pagina lui Tony PoptămaÈ™ (scuzaÈ›i diacriticele), Teo nescăpând citatele lui Tony cel cităreÈ› din tot ce găseÈ™te pe net, de la Lao Tse la Virgynika Schengen Vergy. Vizionat, însă, pe pagina lui Teo, pătratul înÈ›elept mi-a apărut, ca să zic aÈ™a, mult crescător în greutate. Eu, unul, mi-aÈ™ dori să fiu norocosul care n-ar vrea s-o piardă pe Teo nici dacă ar rămâne singur cu ea pe o insulă pustie. 

Vă simt zâmbind iar insinuant în colÈ›ul gurii, adicătelea cum ar putea fi pustie o insulă cu Teo pe ea?! Voi, românii, nu o să lăsaÈ›i deoparte răutățile nici dacă v-ar conduce Iohannis 1000 de ani prin pustiu. AÈ™adar, sentimentul că n-aÈ™ vrea nicicând s-o pierd pe Teo m-a podidit, È™i nu în varianta lui simplă, ci în manifestarea sa multiplă. Am identificat È™apte motive pentru care Teo nu merită a fi pierdută, pe care le È™eruiesc cu voi din preaplinul inimii duioase:

1. Înainte de toate, pierderea lui Teo ar duce la pierderea afișării în timp real a postărilor lui Tony fără accesarea paginii acestuia. La Teo e ofertă 2 în 1, È™i vă dau dislaic de nu vă vedeÈ›i dacă iar o interpretaÈ›i răuvoitor!

2. Teo pare a fi o ființă dotată cu un optimism debordant, bazat pe evidenÈ›a că-i o persoană publică multiubită, în compensarea dezinteresului masculin punctual. Când îÈ›i începi ziua pe pagina ei de Facebook, viaÈ›a nu poate fi decât în pătrățele roz, vesele È™i conÈ›inând citate geniale. Cum să pierzi, oare, aÈ™a ceva?

3. DeÈ™i numele îi este asociat în mod reflex cu acela al budistului Mircea Badea, faptul nu îi produce deteriorări vizibile în simpatia admiratorilor. Identific, printre cauze, È™armul prestaÈ›iei personale È™i faptul că Teo postează citate exemplare, în timp ce Badea exemplifică folosind citaÈ›ii pentru Băsescu È™i selfiuri tonifiate muscular excesiv, din efectele de editare.

4. Pe Teo nu ai cum s-o pierzi uÈ™or (abÈ›ineÈ›i-vă!) È™i nici nu vrei asta din cauză că nu eÈ™ti prost; È™i nu eÈ™ti prost pentru că tot timpul ai ceva de învățat din postările ei. ÎnchipuiÈ›i-vă o Teo afiÈ™ând selfiuri în bikini, cu buzele È›uguiate È™i posteriorul bombat. Nu-i aÈ™a că nu vreÈ›i nici voi s-o pierdeÈ›i din postura binecunoscută, descheiată modest È™i puÈ›intel la bluziță?

5. Teo le urează tuturor bună dimineaÈ›a, poftă bună, serviciu uÈ™or, distracÈ›ie plăcută È™i noapte liniÈ™tită. În brambureala zilelor noastre, ea este rază de lumină, soare la amurg È™i lună plină. Cred că sunteÈ›i de acord că expresia "lună plinuță" nu merge, oricum ai întoarce-o. Nu pe Teo, expresia, ziceam. Încă un motiv să n-o pierzi din ochi toată ziua, deci o baterie externă mai plinuță este indispensabilă!

6. S-o pierzi pe Teo e ca È™i cum l-ai vrea afon pe Salam, călugărită pe Bianca sau cu contul închis pe PoptămaÈ™. EÈ™ti român adevărat È™i n-ai niciun gând să nu pierzi editorialul băsistului PleÈ™u ori încurcătoarele de creier neted È™i netulburat ale metrosexualului Liiceanu. Nu mai zic de pornografii vânzători de È›ară Patapievici È™i Cărtărescu, adică tabloul complet al pierzaniei contemporane. Vorba lui Banciu: avem È™i noi trei-patru intelectuali È™i niciun client azi la Mortul Zilei!

7. Nu trebuie s-o pierzi pe Teo pentru că ea este, cel puÈ›in public, apolitică. Într-o lume în care jumătate dintre români se roagă seara pentru încarcerarea lui Băsescu, Teo este oaza unde poÈ›i găsi o gură de aer nepolitizat È™i loc răcoros cu verdeață. Te iubim, Teo, eÈ™ti cea mai tare, îÈ›i mulÈ›umim că exiÈ™ti! A…È™i să nu uit: È›ine-o tot aÈ™a!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare