HomeVedeteBunătăți de la Mititica - Bucătăria pentru hoți

Bunătăți de la Mititica – Bucătăria pentru hoți

„O carte cu paginile îngălbenite ne avertizează că, citez: «Alimentaţia omului are o importanţă covârşitoare, întrucât de ea depinde, în cea mai mare măsură, asigurarea dezvoltării optime a organismului, în perioada de creştere, întreţinerea capacităţii maxime de muncă, precum şi dobândirea şi menţinerea rezistenţei organismului faţă de factorii din mediul exterior».

Pornind de la expresia: «s-a făcut om», avem și politicianul nostru, omul nostru. Iar dată fiind importanţa covârşitoare pe care o are alimentaţia omului pentru om însuşi, și pentru că politicienii sunt specialiști în mâncat – când mănâncă, chiar mănâncă – ne-am gândit să ajutăm, să facem schimb de reţete şi bune maniere cu ei, să schimbăm impresii despre cum se curăţă o pată de pe dosar, cum să prăjeşti adversarul până se pătrunde bine, cum să razi o afacere bună, cum să dai rasol la o privatizare șamd.

Este drept, specificul regional şi tradiţia locală ne restrâng obţiunile (vine din îmbinarea utilă a cuvântului opţiune, adică, alegere, cu cea plăcută a verbului a obţine – demnitarii ştiu de ce), la preparate din vânat autohton: bizon, fazan, guvide şi pentru cunoscătorii de la DNA şi Garda Financiară: rechin şi ţepar – o variantă locală de ţipar.

Deci, pentru azi, ţinând cont de temperaturile de 18 până la 23 de grade, ne-am gândit să vă prezentăm ceva uşor, de sezon – Smântânitul oalelor.

Pentru că activitatea politică este mai încinsă, zilele acestea și se discută despre rezultatele viitoarelor alegeri, despre suspendarea președintelui și, mai ales, despre regim, vorbele se prind mai uşor, spiritele se încing mai iute, caimacul se culege lesne.

Pentru a smântâni bine, vom folosi cuvinte acre, capabile să prindă cheag în capul oamenilor. La care adăugăm câteva epitete bolovănoase și condimentăm cu fraze lemnoase, dintr-o limbă sau două de lemn. Depinde de cât am moștenit de la Bunicuța Ilici. În două – patru zile, pertenerul nostru e prins, fixat bine în mentalul consumatorului. De-asupra se alege smântâna (caimacul), dedesupt rămâne electoratul cu buzele umflate.

Nu este indicat să pritocim prea mult pe subiect, smântâna lăsată la vedere lasă zer şi devine apoasă – se diluează.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare