HomeVedeteClasa a II-a, la bodegă, masa de la geam!

Clasa a II-a, la bodegă, masa de la geam!

În lipsa manualelor și, mai ales, a sălilor  în care să învețe, elevii  claselor a II – a, de la o școală din  Cluj-Napoca,  au găsit soluția tututor problemelor, pe terasa unei bodegi din centrul orașului.

“Plecasem cu ăla mic să-l luăm pe tati de la întâlnirea cu prietenii lui. Am intrat în bar  și, spre surprinderea mea, cât timp mă rugam de soț să vină acasă, Vlăduț, băiețelul nostru, se așezase la o masă și citea meniul, însă el nu știe să citească! Așa mi-a venit ideea să ținem orele aici. Chiar dacă elevii învață în aer liber, sunt mult mai disciplinați, ei fiind supravegheați în permanență de către părinți”, a declarat Mariana Buturugă, învățătoare la clasa a II – a H.

Odată cu găsirea sălii de clasă, elevii au făcut rost de manuale alternative. Ei vor învăța limba română de pe meniurile terasei, științe ale naturii de pe pachetele de țigări și etichetele băuturilor din bar și opționalul de matematică distractivă, de pe notele de plată, realizate de către angajații localului.

“Îmi place aici. E mai frumos decât în pivnița de la școală. Un coleg a găsit bani într-un caiețel lăsat de cineva pe o masă. Azi am avut ora de româna, unde am citit despre aperitive, iar apoi cea de matematică distractivă, unde a participat și un băiat care lucrează aici, Andrei, și ne-a arătat cum să-i păcălim pe fraieri. Mai avem ora de științe ale naturii. Cel mai bine e că tati  nu mai uită să mă ia de la școală. El stă aici tot timpul, lângă nenea Fane, iar amândoi ne așteaptă, pe mine și pe Ioana, colega mea de bancă, să ne terminăm lecțiile”, a declarat Alissia, elevă în clasa a II –a J.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare