HomeVedeteFemei și femei

Femei și femei

Unele femei își doresc în viață bani, bijuterii, mașini, bărbați importanți, poziții sociale la care să acceadă rapid prin asociere și, cel mai important, lumini de reflectoare. Altele, fraierele, merg la muncă de la 8 la 19. Unele femei sunt dispuse să își afișeze ostentativ luxul, decolteul ș boarfele murdare cu aur doar ca să țină titlurile in prime time. Celelalte își dau jos tocurile de corporatiste și, tot in prime time, fac ceva de mâncare, la lumina din bucătarie, pentru cina cu familia.

Unele femei nu au jenă de nimic, nici macar de sărăcia celor pe care i-au sărăcit. Altele se oferă voluntar să salveze bătrânii și copiii năpăstuți de soarta mizeră în care i-au aruncat politicienii ultimelor două decenii. Despre cine credeți că va scrie presa? Bineînțeles, despre Elena Udrea, așa cum a făcut în ultimii 10 ani.

Elena Udrea e una dintre femeile care a trăit exclusiv pentru atenție și căpătuială pe bani publici sau mormane ascunse in valize doldora. A reusit sa bifeze cu mult succes și atenția, și căpătuiala cu abitatea unui șarpe flămând de puterea unui elefant. Înconjurată de scandaluri și suspiciuni de relații neortodoxe cu fostul șef al statului, Udrea a fost în ultimii 10 ani bătută în breton doar de blițuri, camere de platou, camere de pupitru de știri, camere de "direct" din fața DNA-ului sau pușcăriilor, camere secrete și camere încuiate.

Vrând nevrând, publicul a urmărit-o pe doamna Udrea de la intrarea în Parlament, până la ieșirea din Parlament cu o geantă de 50.000 de Euro, când s-a tuns, când s-a scărpinat la o nară, când a mâncat salam, practic doamna Elena a avut acoperire media cât nu și-ar permite niciodată vreun brand comercial să plătească la televiziuni, cu bugetul pe 10 ani.

Elena Udrea și-a vândut insistent și sistematic la teleshoppingul politic decolteul și fustele, a început să-și construiască reputația profesională în lenjerie intimă pe coperțile revistelor glossy, a devenit femme fatale la locul de muncă, a ajuns Prima Duamnă la combinații și șmenuri, a învârtit bărbați pe degete ca un prestidigitator veritabil și a culminat când s-a autopoziționat "bună pentru România" la președinție. În afară de țepe și țâțe, nimeni nu își amintește exact ce a dat Elena Udrea României. Cu toate astea, nu a existat nicio zi în ultimii 10 ani să nu ne luăm micul dejun, prânzul sau cina cu diverse feluri de Elena Udrea: pe ce a mai dat banii, cu cine se presupune ca doarme, cine e invidioasă pe Eli, în ce vacanțe a mai fost, ce roz poartă și ce decolteu mai arată.

Ne-a demonstrat de asemenea cum cheltuieste o adevarată ro-veganistă în regim turistic, pe bază de Frunză. Deși frunza era putredă, stricată și neoriginală, Doamna Udrea a plătit bani mulți că, vorba aia: să fie câtă frunză câtă iarbă în conturile unora, ca sa nu fie deșert. Că doar nu dadea de la ea, ci pentru ea.

Managementul proiectului de frunză de lux ne-a costat 25.750 euro, analizarea situației în care lipsea frunza a fost 84.620 euro, cercetare de piață calitativă de frunză a fost 32.000 euro, cercetare de piață cantitativă a frunzei a fost 400.000 euro. Determinarea avantajelor competitive ale Romaniei în ce privește frunza au fost 23.400 euro, definirea strategiei și a sloganului a fost 40.500 euro, realizarea breifului pentru identitatea vizuală a fost 30.560 euro, conceptualizarea, crearea si proiectarea identității vizuale ale frunzei au fost 96.000 euro, testarea frunzei a fost 13.000 euro. Strategia de implementare a frunzei a fost 57.540 euro, producția manualui de brand al frunzei a fost 22.650 euro, livrarea și prezentarea frunzei au fost 19.730 euro, diurne si cazare în numele frunzei au fost 50.590 euro. In final, valoarea totală a contractului a fost de peste 849.000 de euro. Plus câteva milioane de euro pentru participarea României la târgurile de profil între alte frunze ale altor țări, producția și crearea de materiale publicitare, inserţii în cataloagele turistice, promovarea pe canalele tv interne, fiind realizate şi mai multe coproducţii cu TVR şi cu Realitatea TV.

Tot ce ține de doamna Udrea e cu sclipici și reflectoare. Astfel, frunza doamnei Udrea nu s-a oprit din ascensiune și s-au plătit peste 2.5 milioane de euro pentru promovarea “frunzei” în timpul Galei “Bute” care a avut loc la Bucureşti, precum şi la mai multe meciuri susţinute de Lucian Bute în străinătate. Frunza Elenei e cea mai tare, chiar mai tare decât brandul Telekom (primul brand in topul spenderilor de publicitate), care a cheltuit în primele șase luni ale anului trecut 4,5 milioane de euro pentru publicitatea la TV. Domnule, nici Unilever, Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Heineken , Cola-Cola Company , Chipita, Vodafone sau L’Oreal, branduri care investesc cel mai mult în publicitate în România nu își permit să dea 2,5 milioane de Euro pentru cateva secunde în 12 minute. Dar nah, noi, pardon, doamna Udrea, își permite. Ca orice ministru dintr-o țară de lumea a treia care se respectă.

Revenind la zilele noastre, de cateva luni încoace Udrea a căzut intr-un con de umbră. Adică, cât poate și presa să scrie despre rochia purtată la DNA? Cât să ridici în slăvi sânii necăzuți, că doar nu suntem toți poeți ca Marius Tucă? În aceste condiții, sunt zile intregi când nu mai auzim nimic de doamna Udrea. Chiar saptămâni.

Păi, se poate? E nasol să fii celebră și bogată degeaba. Adică tot luxul, tot decolteul, tot bretonul, toate zilele de pușcărie doar pentru femeia de serviciu si pritena cea mai bună?  În acut sevraj de atentie și de dorul vremurilor cand o frunză costa câteva milioane de euro, doamna Udrea simtindu-se frumoasă, în formă și coafată dar cam nebagată în seamă, și-a angajat, în spiritul epocii Vuiton, niste postaci, pardon paparazzi, ca să ne încante cu atuurile ei de politician: transparența. Din aceste poze “surprinse” pe plajă când doamna era “neatentă”, putem remarca bineinteles profesionalismul, dedicarea și competența, așa cum ne-a obișnut de când ne producea poluții politice.

Sunt unele femei care ar face orice să fie în centrul atenției și, pentru ele, lipsa interesului sau golul de aplauze înseamnă sfârșitul. Pentru Elena Udrea, cea mai mare pedeapsă nu este să îi confiște statul averea, ci să dispară blițurile și reflectoarele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare