„Graviduțele“ goale nu sunt sexy. Li se vede burta

de Iulian Tudor , 27 martie 2014
botezatu

A înțeles cineva de ce se pozează vedetele însărcinate în pielea goală? Și pentru cine o fac, pentru publicul feminin sau masculin? Bănuiesc că o femeie nu e foarte interesată să vadă o altă femeie dezbrăcată din alt motiv decât să-i critice corpul. „Adică o fi ea celebră, bogată și curtată de sute de masculi, dar uite ce vergeturi are pe coapse.“ Bine, ar mai fi o posibilitate, ca cititoarea să fie pe invers. Dar și dacă ar fi pe invers tot nu cred că ar saliva pofticios la poza aia, măcar prin faptul că sexul lesbian cu o gravidă e incomod. Atunci înseamnă că femeile însărcinate se fotografiază nud pentru bărbați. Și acum mă întreb, din nou, ce bărbat ar vrea să vadă o gravidă goală și de ce?! Păi, să vedem. Partea erotică cred că se exclude – o femeie cu un portbagaj de Logan sub țâțe nu e sexy. Arată ca o țestoasă cu carapacea-n față și nu cred că există vreun bărbat sănătos la cap care visează să facă amor cu o broască. Nici varianta unei curiozități dubioase nu se susține. Da, masculul e curios, tocmai d-aia trăiește mai puțin decât femela din specia lor, pentru că, dacă dă peste o groapă adâncă, el vrea să vadă cum arată pe dinăuntru. Dar curiozitatea asta nu se manifestă față de femeile însărcinate, pentru că nu e nimic interesant la o creatură a Domnului care face pipi de o sută de ori pe zi și vrea înghețată la două dimineața. În plus, bărbatul are inteligența de-a deduce că toate mamele din lume au fost, la un moment dat, gravide. Deci, banal.

Pe de altă parte, aceleași mame au o vorbă: „Nimic în viață nu-i mai minunat ca maternitatea“. Cauza maternității e, într-adevăr, minunată, dar efectul e inestetic și nu-l vreau în poze.

Am nervișori!

Mai e ceva care mă enervează la publicațiile care pun în pagină fotografii cu gravide goale. Toate, dar toate-toate, se simt obligate din nu știu ce motiv să abuzeze de diminutive care, în mod evident, contrazic realitatea. Femeia însărcinată devine „graviduță“, pântecul umflat e „burtică“, iar lăuza „mămică“. E foarte stupiduț să scrii „Graviduța X și-a arătat burtica“ deasupra unei poze întinse pe două pagini ca să încapă personajul, la fel cum ar fi foarte cretinuț să spui că arabii au construit cel mai înăltuț zgârie-norișor din lume.

Moda asta cu gravide goale pe copertă a apărut în Occident, iar vedetele au fost, printre altele, Demi Moore, Cindy Crowford, Claudia Schiffer sau Monica Belucci. Toate erau gagici mișto pe vremea aia, dar aș fi preferat să le văd îmbrăcate-n șubă, nefardate și bete, decât însărcinate. Ar fi fost mai sexy. La noi, moda a fost preluată de Andreea Esca, Andreea Bănică, Dana Rogoz, Carmen Brumă sau Oana Roman. Da, și Oana Roman a avut momentul ei de „graviduță“ cu „burtica“ dezgolită în poză. A fost o surpriză de proporții!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+