HomeVedeteMicula şi BAC-ul sau Frutti Fresh servit cu sarmale

Micula şi BAC-ul sau Frutti Fresh servit cu sarmale

Domnul i-a dăruit seniorului Micula norocul oricărui afacerist de după Revoluție. I-a servit calea spre nemurirea portofelului cu neutralitatea unui majordom de lux. I-a dat mâncare bună și multă, și o notă de plată pe măsură, luându-i banii și dându-i copii. Doi băieți care s-au jucat cu banii statului român, inocenți, puși pe șotii și dăunând mediului Carpato-Danubiano-Pontic la fel cum un spray de gândaci dăunează insectelor. Au cumpărat hoteluri, mașini de lux și multe alte răsfățuri la care orice țăran visează, le-au folosit puțin și apoi le-au dat uitării. La fel cum, mulți ani mai târziu, și profesorii de la BAC aveau să dea uitării lucrarea nulă din punct de vedere gramatical al lui Victoraș Micula.

Victoraș credea, pare-se cu tărie că dacă ai în garaj elicopter și ai numai fumuri de trabuc cubanez în cap, poți să răzbești prin viață. Da, poți să răzbești, la fel cum și o cârtiță răzbește pe teren minat. Nu vede, nu prea aude, dar sapă și tot sapă căutând mâncare. Iar aici, în cazul Micula, mâncarea reprezintă banii obținuți pe spinarea ta, nu pe spinarea tătucului, îngreunată de atâtea sticle de Frutti Fresh.

Dar lumea adevărată nu există pentru Victoraș. Este doar labirintul de oglinzi și geamuri în care se pierde de fiecare dată când iese la o bere. Parcela pe care și-a dovedit competențele lingvistice, împușcând la BAC-ul de anul acesta un 4. Un amărât de patru care se asortează de minune cu freza sa de tocilar cămătar. Cârlionții unui mini-prinț care se zbate în continuare pentru un loc la o facultate și un job.

Deşi noi nu credem în aparenţe, impresia lăsată după prestaţia de la BAC ar fi că Victoraș Micula, ca mulţi fii de bogătani, nu are creier. Are doar o bucată de burete făcut pentru a absorbi şi nu pentru a fi stors de bani. Un obiect cu care n-o să facă ceva adevărat în viață. De ce? Pentru că teza sa de la Bac este direct proporțională cu un Frutti Fresh servit cu sarmale.Ce înseamnă asta? N-au logică împreună.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare