HomeVedeteMuze care dau din buze: Pepe feat Jimmy Dub...

Muze care dau din buze: Pepe feat Jimmy Dub – Iubire ca niciodată

Compusă de Pepe şi Connect-R, doi latini autentici, veniţi direct cu chitară dă pă Gange, melodia „Iubire ca niciodată“ seamănă leit cu majoritatea cântecelor compuse de Pepe după ce a ascultat Gipsy Kings. „Ochii tăi mă cheamă, şi bagă de seamă, că nu mi-e teamă de ce văd în ei“, începe cantautorul să se haolească din gât, cum ştie el mai bine, ca să rupă corazonul la mujeres. Fiindcă probabil gagica n-a priceput intro-ul, el insistă: „Gesturi te trădează, ştii că sunt pe fază şi te am în rază, ştiu ce vrei“. Fată, mie dacă mi-ar zice unul ca Pepe chestia cu „te am în rază“, zău de n-aş ciuli urechile, fiindcă hartiştii ăştia de coloratură au, în general, sângele aprins şi pumnul iute – poţi să le-ntrebi pe toate nevestele lui Bănică Jr. dacă nu mă crezi!

Refrenul nu conţine niciun „ te iubesc baby“, „eşti a mea, lady“ şi alte romglezisme ieftine, ci e neaoş latinesc: „Ai, ai, ai, Numai tu poţi să-mi dai, dai, dai, o iubire cum nu ai mai, mai, mai trăit niciodată“, plus încă vreo câteva „ai, ai, ai“-uri, să iasă la inventar. Piesa continuă în acelaşi ton plângăreţ, de manea latino cu tremolo din omuleţ şi amigdale: „Inima mea îţi aparţine, dar bate în mine, atinge-o cu palma, să simţi că trăiesc“. Nu pricep ce-a vrut să spună aici poetul, dar, cunoscând pasiunea pentru viteză a lui Pepe, înclin să cred că e vorba de o promisiune pe care el o face iubitei: „Pisi, stai liniştită, că, dacă ajung donator de organe, inima ţi-o las ţie, iar alte alea dujmanilor“.

Aici intervine junele Jimmy Dub, care bagă versuri la greu, ca la hip-hop: „Ai, ai, ai mami, questa pasando, ascultă muzica să plutim ca pe glissando, gândul meu e ca un tren care se duce săgeată, destinaţia: către tine, singura mea misiune, bogat în dragoste ca Pepe în pasiune“. Nu ştiu unde-o mai fi văzut puştiul ăsta tren care „se duce săgeată“, când Săgeata Albastră face de la Bucureşti la Constanţa opt ore, dar, dacă scoatem partea asta, în rest comparaţia dintre viteza gândului lui Jimmy Dumb ăsta şi cea a unui tren care se târâie prin România mi se pare foarte potrivită.

Povestea însă nu e cu happy-end, întrucât Pepe se lamentează, chinuit de o tristeţe metafizică: „Dar tu ai inima piatră şi n-ai iubit niciodată“. Vedeţi, de-aia o să fim noi mereu un popor mioritic, că nu suntem în stare să vedem şi partea bună a lucrurilor. Păi, să fi fost aici un cântăreţ neamţ, ştiţi ce-ar fi zis? „Da, mă, are inima piatră, da’ nu vezi ce ţâţe beton are?“

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare