HomeVedeteMuze care dau din buze: Speak feat. Raluka și...

Muze care dau din buze: Speak feat. Raluka și DOC – Lasă-mă-mi place

Dacă despre domnii care-şi zic Speak şi DOC n-aţi auzit prea multe lucruri, ei fiind doi rapperi care-şi schimbă titulatura mai des ca şosetele, pe Raluka sigur o cunoaşteţi. E fata aia căreia îi place trompeta, aşa cum singură preciza, şi care a lansat acum, cu complicitatea celor doi mai sus-pomeniţi, un nou single: „Lasă-mi place“.

Melodia începe cu mărturisirea unuia dintre cei doi tipi – nu ştiu care anume, că seamănă ca două picături de Cola: „Uite-o cum vine când coboară din maşină, mă priveşte de sus, de pe tocuri, fără vreo ruşine“. Nu vă imaginaţi că fata din videoclip ar fi vreo Roxana Ciuhulescu, ea e normală, săraca, doar partenerii nu-s prea înalţi şi probabil de-aia se miră şi ei că-i priveşte duduia fără vreo ruşine, fiindcă la asemenea aşchimodii o femeie s-ar şi ruşina să se uite. La o aşa de înălţime, apare, firesc, sentimentul frustrării, iar artistul, neajungând la struguri, zice că-s acri şi o dă-n misoginisme: „Cine o întreţine, cine poa’ s-o combine, îmi fac curaj, nu-s vreun laş, tre’ s-o iau cu mine“. Intuim deja o tentă de hărţuire sexuală vecină cu japca, la care pisi „mai nu vrea, mai se lasă“ (vorba lui Eminescu), deci răspunde: „Vino-ncoace, lasă-mi place“.

Dar, fiindcă garsonul l-a văzut pe Eminescu mai des în bancnote decât în manuale, el n-o dă în poezie, ci are replici de agăţat clasice pentru un cocalar respectabil: „Bună, domnişoară, ia zi, ce craci… faci, scuze, da’ n-ai cum să nu-i remarci, ghici unde am tot sângele, noroc că-s blugii largi, tu eşti clar reţeta pentru boala în care mă bagi“. Aş spune, judecând după ce debitează junele, că nu doar sângele i-a dat năvală în blugii ăia largi, ci şi cei doi neuroni din dotare. Iar lecţia de agăţământ intensiv continuă, în acelaşi ton: „Eşti foc, să vină pompierii, în jurul tău toţi indienii şi nu suntem în New Delhi“ – de unde deducem că acţiunea se desfăşoară undeva în Ferentari sau Rahova, iar aborigenii au năvălit pe fata cu picioare lungi mai ceva decât ciorile pe lanul de porumb. Urmează o frază prin care textierul a vrut să demonstreze din nou cât e el de tare la jocuri de cuvinte: „Nu eşti ca toate celelalte care ca Paula se ling, la umbra serii cam cu toţi amărăştenii“. Dacă, pui un caz, n-ai auzit de Paula Seling, chiar rămâi cu impresia că Paula asta din cântec e vreo petardă de pe Mătăsari, care iese la produs în amurg şi se pupă de mama focului cu toţi boschetarii, doar-doar i-o ieşi şi ei de-o ciorbă. Melodia se încheie în aceeaşi atmosferă de „tease me, please me“, cei trei gurişti rostind, alternativ: „Vino-ncoace, lasă-mi place, hai vino-ncoace, lasă-mă-mi place“. Ca să nu-i iasă vorbe nici că-i proastă, în caz că nu vine, nici că-i panaramă, în caz că vine, o sfătuiesc pe Raluka să procedeze ca găina din banc: să se împiedice.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare