HomeVedetePandele, un primar de înaltă ţinută

Pandele, un primar de înaltă ţinută

– Alo? Iubitule, mă auzi? Te-am sunat să-ţi spun că-s mândră că numai tu eşti tatăl copiilor mei actuali şi viitori!

– Draga mea, noi – ca politicieni şi administratori de frunte ai neamului, trebuie să fim mereu mândri că suntem români! Da' ce-ţi veni acum cu mândria?

– Am văzut poza aia cu tine cocoţat pe catedră la deschiderea anului şcolar. Ai fost pur şi simplu măreţ, dragule! Le-am arătat-o tuturor subalternilor în Primărie, toţi au zis că vor şi ei una cu autograf!

– Găbiţica mea, eu am fost comandant de navă înainte de a comanda corabia Voluntarilor. Sunt obişnuit să le vorbesc oamenilor de sus, fizic vorbind, bineînţeles. Mă adresam marinarilor numai de pe puntea superioară sau cabina unui cranic, ca să am autoritate.

– Pandeliciule, nu-mi mai aminti c-ai fost căpitan, ca Băsescu! Ştii că mă apucă cu dambla când îmi vine în minte damblagiul! Mai ales de când m-a ameninţat public că într-o zi nu te mai găsesc acasă, odiseul meu!

– Eu am fost căpitan adevărat, n-am vândut ca Băsescu ţigări străine, covoare persane şi vapoare. Aduceam doar cafea ca să nu mai bea poporul meu nechezol. Ce se mai aude cu procesul pentru ameninţare?

– Păi nu ţi-am spus de mult? Justiţia încă băsistă l-a scos pe şantajist de sub urmărire penală. O să mai încerc o dată după ce câştigăm alegerile, poate vorbim atunci cu cine trebuie şi pentru încă un dosar Flota. Da' să-l lăsăm pe ticălos, eu acum sunt în al noulea cer! Am rezolvat problema apei calde, iar poza cu tine mi-a dat nişte călduri de mamă-mamă! Precis iar o să fiu mamă după ce ne revedem diseară!

– Nu cred, iubito, pe mine mă doare rău capul la cât m-au muşcat de cur pe internet că m-am suit pe catedră. Unde trebuia să mă caţăr, pe vreo macara?!

– Nu băga în seamă toţi băsiştii şi iohanniştii de pe internet! Intră la mine pe FB, să vezi cum mă felicită lumea bună că am aşa soţ cu ţinută înaltă!

– Am explicat clar: voiam să mă audă şi să mă vadă la fel de clar toţi copiii prezenţi, nu m-am gândit decât la viitorul acestei ţări! Ce, m-am suit pe masă la vreo nuntă?!

– Niciodată, acolo doar eu m-am mai suit câteodată, să le cânt invitaţilor. Aşa se face succesul electoral, prin apropiere de popor şi tradiţiile lui!

– La mine nici o masă nu a fost măcar, aia era o catedră. Se vede bine în poză cum am avut grijă să se dea faţa de catedră şi catalogul la o parte.

– Gura lumii-i slobodă, dragă, mai ales a presei. Dl Năstase a fost singurul care a reuşit s-o astupe pe vremea lui. Eheee… unde-s guvernele de altădată??

– Le-a îngropat dictatura tehnocrată. Ce se întâmplă acum cu dl Ponta este cea mai mare mârşăvie de la asasinarea lui Antonescu încoace. Dacă-l vezi, transmite-i că flota din Voluntari este alături de el, pe asta n-a reuşit Băsescu s-o vândă la fier vechi!

– Mersi, dragule, în numele meu şi-al Partidului. Mă felicit mereu că mi-am refăcut viaţa alături de un cadru de nădejde şi bărbat adevărat. Auzi… da' şcoala respectivă de ce n-are şi ea o scară rabatabilă, să te fi suit la înălţimea pe care o meriţi?

– A fost o scăpare a mea, ca primar. O să le aloc, din fonduri europene, o maşină din aia pentru schimbarea becurilor la iluminatul public. Am deja o ofertă avantajoasă, de la firma vărului Pandelică. Anul viitor le vorbesc şi mai de sus, la megafon. Parcă mi-a mai trecut capul, vino repede să mai facem unul mic, să moară de ciudă profesorul Iohannis! Ăsta nici trei cuvinte nu le-a spus copiilor de noul an şcolar. Cred că-i cătrănit că nu mai poate să le vândă organele!

– Pandeliciul meu, zbor spre tine ca o zăpăitură! Da' nu mai bine vii tu în Bucureşti, că tot avem apă caldă datorită mie? Închipuie-ţi că şi acum am găsit proiecte după Băsescu, nu a tăiat Oprescu panglica la toate. Ce poate fi mai frumos decât să termini pe un proiect început de el??

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare