HomeVedeteUn căpitan nejucător la Ilie-n dormitor

Un căpitan nejucător la Ilie-n dormitor

Mă uit la Ilie Năstase (tot apare la televizor în ultima vreme) și mă gândesc că pot să-i prevăd cu ușurință viitorul. Deci, în viitor, adică peste un an, doi, Ilie Năstase va fi Viorel Lis. Un moș semisenil, însurat cu o femeie care s-a născut în ziua în care el a cerut pentru prima dată locul în tramvai cuiva mai tânăr, pentru că-l dureau șalele. Și era și operat. Un bătrânel care va continua să apară la televizor, vorbind despre sex, politică, fotbal, victorie și glorie.

Săptămâna trecută, m-am enervat nițel. Cum deschideam un ziar colorat respectabil să văd gagici goale, cum dădeam de Ilie Năstase și de Brigitte Sfăt, de nunta lor de la Poiana Brașov și de coșulețele cu kiwi umplute cu spumă de somon. La televizor erau reportaje lungi cu mirii pupându-se, lingându-se și alte „ându-se“ la fel de libidinoase și nimeni nu-și dădea seama, nici ăia de la televiziuni, nici oaspeții, deci nimeni nu realiza cât de grețos arată un nene de 67 de ani care sărută franțuzește. De cealaltă parte, Brigitte Sfăt poate fi oricând material didactic pentru lecția „duck face“. Cine nu știe ce aberez eu aici, să dea o căutare cu Google pe imagini și-i vor apărea toate surorile buzate ale Brigittei. Asta vedeam eu la TV: un tataie pupând o rață vie, dar cu cioc de plastic. E, cam asta am văzut și la Lis, doar că ăla nu giugiulea o rață, ci un cetaceu.

Asta-i nouă, e cu Spitalul 9

Ilie Năstase apare frecvent la televizor să-și dea cu părerea. Opinia lui Năstase despre orice e relevantă pentru români, pentru că Ilie a fost de două ori numărul unu mondial în tenis. În calitatea lui de fost tenisman, Ilie Năstase vorbește des despre fotbal și nimeni nu se miră. Dacă m-aș duce eu, ziarist, într-o sală de operație și i-aș spune chirurgului că nu taie bine pe flancuri, cred că lumea s-ar mira în timp ce m-ar da afară. Dar nu și în cazul lui Ilie, pentru că el a fost de două ori numărul unu mondial. În 1972 și în 1973, când a câștigat US Open și Roland Garros. Minunate performanțe, dar în 1972, moașele de la Spitalul 9 din București mai aveau de așteptat cinci ani lungi până să aibă onoarea de-a mă cunoaște, deci mă puteți înțelege de ce nu sunt foarte impresionat de isprăvile lui Ilie. Au trecut 41 de ani de atunci, e cazul – de fapt, era de mult cazul – să vină cu ceva nou. Și eu i-am tras un pumn în cap celui mai tare la bătaie băiat din școala generală și nu mă mai laud cu asta de aproape doi ani.

Dar Ilie nu pare să priceapă că vremea lui a cam trecut. Păi, dacă la nunta ta cel care fură mireasa e Rică Răducanu, de 67 de ani, iar cel care prinde jartiera e Ion Țiriac, de 74 de ani, ăștia fiind prietenii tăi cei mai buni, atunci ești tataie, bunicule!

PS: Pe vremea aia, Spitalul 9 avea și maternitate, nu doar secție de nebuni, deci nu vă mai hliziți.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare