HomePârnaeAdevărata problemă a scumpirilor lui Ponta

Adevărata problemă a scumpirilor lui Ponta

Mă numesc Pârnae Cațavencu, candidez, practic, la orice vreți și sunt ultragiat. Nu mai am de mulți ani de zile corzi vocale, dar trebuie să vă mărturisesc că mi-a venit să urlu când am văzut azi scumpirile lui Ponta. Nu mă refer la benzină, că am murit într-un accident de mașină și de-atunci am ceva cu șoferi (mai ales ăia care nu mă votează), nici la alimente sau alcool. Problema mea principală sunt țigările.

Odată pentru că creșterea prețului la țigări s-ar putea să scadă numărul de fumători din țara noastră și, pe termen lung, să mă lase fără electoratul meu cel mai fidel. Asta este, însă, problema cea mai mică cu scumpirea asta abuzivă. De fapt, ce mă deranjează pe mine este sadismul guvernului Ponta. Promit că, dacă voi fi ales, să nu fac așa ceva în viața mea. Păi, cum să crești un preț cu 30 de bani. Chiar nu se gândește nimeni la bieții fumători, care de-acum vor trebui să colecționeze monede de 10 bani dacă nu vor aibă o conversație stânjenită cu vânzătorul de la butic despre rest. Imaginați-vă ce vor păți cetățenii care bagă un pachet pe zi de țigări în plămâni. Că-s 13,30 lei, 14,70 sau 15,30, aceștia vor trebui să negocieze zilnic cu comercianți care n-au îndeajuns mărunt sau care tocmai au schimbat 5 lei în monede pentru cafea și n-au cum să le de-a restul. De fapt, de cele mai multe ori fumătorii de la noi vor trebui să-și bage picioarele și să lase până la un leu în plus ca să scape de toată tărășenia asta.

Din acest motiv, promit solemn tuturor votanților mei că, dacă sunt ales (nu contează unde), să scumpesc orice preț în așa fel încât să fie ușor să primești rest. Gata cu creșterile de 20-30 de bani. În mandatul meu vom orice cost va fi ridicat cu cel puțin un leu, doi lei sau cât e nevoie ca să nu-mi chinui electoratul cu cine știe ce sume dificile. De ce să coste un pachet de țigări 15,30 lei când, mai simplu, ar putea costa 20 de lei. Ce e aia pâine de 1,3 lei? Nu-i mai comod când devine doi lei direct? Dragi alegători, votați Pârnae Cațavencu dacă vreți scumpiri care să țină cont de confortul dumneavoastră psihic!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare