HomePoiana lui CiocanCare-i treaba cu al treilea buton?

Care-i treaba cu al treilea buton?

În stilu-i caracteristic, Traian Băsescu a mai băgat un fitil. Butonul trei de pe telefonul negru de la Cotroceni la care răspunde dreacu’ ştie cine. Şi, ca să nu rămânem repetenţi la cârlige de presă, iată şi părerile noastre. Nea Nelu zice că pe vremea lui nu exista un astfel de telefon la care să răspundă Mefisto din eter. În primul rând, care din vremurile lui, că au fost prea multe. În al doilea rând, tehnologia a evoluat, nu? Pe vremea lui nu era iPhone, de pildă. În schimb, nea Nelu avea un singur telefon, roşu cu linie directă şi taxă inversă la mefistofelii de la Kremlin. Apoi, sunt şi probleme de natură tehnică neexplicate de Băse. Care al treilea buton? De la stânga la dreapta, viceversa, de sus, de jos?

Eu cred că misteriosul buton 3 chiar există. Şi mai cred că nu e misterios deloc, e un fel de oglindă fermecată din poveste. Când apăsa acolo şi întreba: „Buton-butonaş, cine-i cel mai jucător şi mardeiaş??”, suspendatul de azi primea acelaşi nesuspendat răspuns: „Hăhăhă… tu eşti, măi, păsăroiule, nu e clar?!”… Iar tot palatul se umplea de arome magice, de la şpriţ de vară până la whiskey, coniacuri şi gin… Asta până când gaşca de hackeri „Copy/paste pentru popor” a piratat mişeleşte reţeaua şi i-a dat un erase nemilos hăhăitorului. Cine îi răspunde acum lui Crin? Păi, nu prea e clar, să sperăm doar că nu e unul care ştie mult şi vorbeşte Putin…

Nu știu cine e nenea ăla care răspunde la butonu’ 3 și care spune tot timpul adevărul, dar sigur n-aș vrea să fiu în locul lui. Păi vă dați seama ce slujbă de rahat are? Să te sune constant președinții României să le dai sfaturi despre ce trebuie să facă sau care sunt persoanele care-i fac rău țării și să nu asculte, niciodată, nimeni de tine. Dacă Gigel ăsta e tot timpu’ sincer, mă întreb ce-o fi răspuns Băsescu atunci când eminența cenușie din spatele deja faimosului buton i-o fi zis câte ceva despre Udrea, Blaga ori Videanu sau cum o fi reacționat Ion Iliescu când a aflat că e, vorba lu’ Gigi, o zdreanță comunistă.

Cine se ascunde în spatele butonului 3 e simplu: Monica Tatoiu. După cum am văzut eu la teve, ea le știe pe toate și președintele nu-și putea găsi un sfetnic mai bun. Aici n-am nimic contra. Ce mă deranjează cu adevărat și îmi strică părerea pe care mi-o făcusem despre președinte este culoarea telefonului. Negru? Să mă scuzați, dar este cea mai tâmpită culoare posibilă. În comparație cu el, până și rozul este fantastic. Nu se poate ca, vizitându-și președintele, Elena să nu fi fost oripilată de acest amănunt. Eu sunt sigur că a încercat, și nu o dată, să aducă un alt telefon. Cu blăniță, cu fir de aur și receptor bătut cu Swarovski. Dacă n-a reușit, asta-i înc-o dovadă că președintele suspendat e un tiran.

Eu apăs de două zile pe tasta 3 și nu-mi răspunde nimeni. E clar că Băsescu e într-o rețea ca vai de ea și poate suna foarte puține persoane, maximum nouă. Cred că fiecare președinte își modifică lista de apeluri, așa că lui Iliescu la tasta 3 îi răspundea Miron Cozma și apoi Geoană, când avea chef de glume. Lui Constantinescu nu-i răspundea nimeni la nicio tastă, așa că pe 3 se pusese praful. Băsescu și-a pus la tasta 3 o bătrânică ce locuiește pe malul mării. Când i se face rău de uscat și vrea să-și umezească auzul, apasă pe 3 și ascultă valurile pentru câteva ore. Și dacă vine Crin, tasta 3 va ajunge doar butonul pe care apeși când vrei să oprești soneria.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare