HomePoiana lui CiocanTerasă pentru turiști lângă Centrala Nucleară de la Cernavodă....

Terasă pentru turiști lângă Centrala Nucleară de la Cernavodă. Cum comentați?

Da, dom’le, știu: a zis primarul din Cernavodă că vrea să facă o terasă la gura centralei, deoarece vin turiștii să vadă unitatea de aproape și n-au unde bea. Mă, mă lași? Ce turiști sunt ăia, fratili meu alb, că pasionați să vadă cum se babardesc pelicanii prin Deltă am mai pomenit, da’ pasionați de babardeala atomilor prin reactor n-am văzut de când mama m-a făcut! Asta dacă nu cumva turiștii respectivi sunt aceiași turiști ruși care treceau granița în decembrie ’89 cu sute de Trabanturi, ca să vadă Televiziunea de aproape și să mai și tragă cu mitraliera în ea. Caz în care îi recomand patronului terasei să le ofere o votcă Russki Standart cu uraniu radioactiv. On the house!

Hai că asta e bună. Îmi aduc aminte că acum ceva ani, băiet fiind, baraje cutreieram, era să fiu împușcat de un soldat pentru că am vrut să fac poze la Vidraru. De parcă un terorist nu poate să arunce un ochi pe Google Earth și apoi să se detoneze la baraje. Acum, dintr-odată, Centrala de la Cernavodă devine obiectiv turistic. Păi, cârciuma aia e frecție la picior de lemn. Să facă, dom’le, tururi prin camera de comandă și control, chestii d-astea. Să vezi cum răsar pe internet poze cu pițipoance și cocalari radioactivi. Să bage și tiribombe, carusel, mașinuțe, montagne-russe care să treacă prin reactoare, salon de înfrumusețare radioactivă ș.a.m.d. Explorați Grădina Radioactivă! Păi, ori facem turism, ori nu mai facem!

Păi ce, dom’le, am înnebunit, cum să fiu de acord cu așa ceva? La cât de drojdieri sunt muncitorii de pe meleagurile noastre, atâta le mai lipsea, o crâșmă exact lângă locul lor de muncă. Imaginați-vă doar cum ar fi ca un Dorel care lucrează pe la Centrala Nucleară de la Cernavodă, proaspăt abțiguit cu câteva păhărele de rachiu, să se apuce el să apese niște butoane și apoi, brusc, toată România să fie acoperită de un nor radioactiv cu poloniu, uraniu sau Dumnezeu știe ce-o mai fi pe acolo? Și-n plus, vă dați seama că n-o să ne mai primească în veci pururi nemții ori francezii în spațiul Schengen, când vor vedea hoții noștri mutanți, cu patru mâini și zece picioare !

Eu zic că poate să fie interesant pentru turiști, doar că ar trebui să-i dea o temă apocaliptică, că atrage nemți doritori de senzații tari. Aș denumi terasa „La Cerna-bîl” și l-aș pune pe barman să poarte o mască de gaze. S-ar servi numai băuturi verzi care să poarte nume dubioase gen „Rachiu cancerigen” sau „Deșeu radioactiv”. Aș deschide-o pentru vizitatori la vreo două-trei luni după ce voi fi deschis-o pentru localnici, ca să se strângă câțiva drojdieri locali. E nevoie de niște mutanți pentru autenticitate și decât să bagi banii în costume aiurea, mai bine lași niște bețivi care stau cu ficatul pe-afară să bea pe datorie câteva luni, ca apoi să-ți sperii turiștii, zicând că au fost afectați de radiații.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare