HomePoiana lui CiocanVrem şi noi Iisus Land ca-n Ucraina?

Vrem şi noi Iisus Land ca-n Ucraina?

Nici că se putea alege un loc mai bun pentru Iisus Land decât Ucraina. Prin urmare, eu propun ca zona în care să se amenajeze parcul să fie Pripiat-Cernobîl. Unde altundeva să admiri iubirea faţă de Creaţie decât în locul uneia dintre cele mai mari tragedii din istorie, nu? Oricum, e o idee genială, dar eu am una şi mai genială, care ar putea revoluţiona turismul la noi: Dracu’ Land. Vii în România, unde poţi vizita Ţara Dracului fără ca acesta să te ia. Contra cost, străinii pot experimenta pe propria piele, cât rezistă, tăieri de venituri, traiul cu salariul minim, proteste palpitante, drumuri găurite, manele, şaorma şi alte bunătăţi ale Lumii a Treia. Cu alte cuvinte, pot vedea cum e să trăieşti într-o ţară bananieră, dar într-un cadru organizat la câţiva paşi de propria casă.

Că văru’ Sandei din Nigeria vrea să mute „împărăţia lui Iisus” din cer drept în mijlocul Kievului nu trebuie deloc să ne mire, ţinând cont de succesul „scrisorilor nigeriene” la oiţele internaute. Nici nu avem de ce să ne minunăm în ce priveşte locul indicat de Domnul, fiind doldora acolo de pravoslavnici iute încrezători şi cu tărie închinători. Nu ne roade decât aşa, o invidie, că de data asta nu suntem noi cei Aleşi… Unde altundeva s-ar fi putut încăiera drept-credincioşii mai cu osârdie şi cu suta de coco în mână la coadă întru iertarea păcatelor lor electorale? Rămâne să ne consolăm la cozile lui Mazăre, cu ochii în penele îngerilor negri de la Rio şi cu sufletul în raiul sfintei sărăcii cu duhul…

Eu cred că sandilău’ afro-ucrainean e fraier, prieteni! Păi cum, să nu faci tu niște tiribombe cu teme biblice!? Vă dați seama că ar face o cârcă de bani și ar putea să-i învețe pe cei mici morala creștină! Îmi și imaginez „Toboganul Păcătoșilor” în care poți să te dai cu colacu’ pe apă, printre draci de carton și flăcări reale – „O lecție pe care copiii tăi nu o vor uita niciodată!”. Sau un montagne-russe care să se numească „Zborul Îngerașilor” și să te ducă printre nori cu o viteză amețitoare ca să înțelegi că trebuie să ții post ca să ajungi în rai, că altfel dai la boboci toată friptura aia suculentă de vită pe care ai halit-o înainte să te urci în trenuleț.

Din câte am aflat, preafericiții BOR s-au întristat când au aflat că ucrainenii au furat startul la proba asta și, printr-o decizie democratică impusă de sus, dinspre vârful Sinodului, au hotărât să cumpere tot terenul rămas în curtea Parlamentului, împrejurul viitoarei catedrale. Cu fonduri proprii, provenite, ca-ntotdeauna, din bugetul de stat, înaltele fețe bisericești ale scunzilor popi din fruntea BOR au decis să facă, în centrul Capitalei, un Super-Mega Iisus Hiper-Land, care să depășească, preventiv, orice ar mai putea fi născocit pe tema asta în Europa, în următoarele secole. Vor fi hoteluri, malluri bisericești (aidoma celor laice, cu diferența că BOR nu va plăti taxe către stat pentru ele), cinema-multiplexuri, o arenă pentru concerte sfinte, un spațiu expozițional pentru icoane tradiționale made in China și o imensă piscină cu valuri, pentru botezuri în masă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare